Fotogalerii: PÄRNU TULEFESTIVAL 2021

Pärnu esimene tulefestival. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Laupäeval, 27. veebruaril kogu pika päeva toimunud esimene Pärnu tulefestival tipnes õhtupimeduse saabudes kolmemõõtmeliste tuleskulptuuride andumisega leekidele. Skulptuuride mattumine tulemöllu kätkes Läänemere folkloorist pärit tulerituaale.

Tule vägi kandis eile õhtul Pärnu keskranda kogunenud loendamatu rahvahulga meie esivanemate vaimumaailma visuaalsele rännakule. Õhtuses kavas toimus skulptuuride süütamise rongkäik, kõlas ürgseid muusikahelisid ja etendusid performance’id. Päevase töö ühisloominguna loodi rannaliivasele merepiirile tuleskulptuuride park, mille valmimisel osalesid Üllar Kallau, Kalev Järvik, Henry Timusk, Al Paldrok, Paul Roose ja Location Unit.

Arvestades eestlaste iidset jaanitulede tava, samuti kümne viimase aasta muinastulede traditsiooni arvab tulefestivali korraldaja Kristo Kaljuvee, et tuli omab lootustandvat ja tervendavat võlu.

Tuleskulptuuride põlema panemisel esinesid FreeDel Da Flame Saksamaalt, Risto Puurunen Soomest ja Steve Vanoni Ameerikast, kunstirühmitus Non Grata, Olavi Kõrre tuletantsulavastus ja ühisperformance.

Urmas Saard