JÕGEWA MILITAARMUUSEUMI PÕNEV AJALOO TUTVUSTUS

Arsenali relvatehases valmistatud sõjamasin. Foto: Jaan Lukas

Täna käis Külauudiste infoveski uudistamas Jõgevamaa ja kogu Eesti ainulaadsemat muuseumit – Jõgewa Militaarmuuseumit, mis paikneb Piibe maanteel kunagise Jõgeva KEK-i hoovis.

Ajaloo otsingute klubi Pommiauk väljapanek paikneb Jõgewa Militaarmuuseumi kahel korrusel, kus tutvustatakse ajalugu alates kiviajast kuni Teise Maailmasõjani. Eksponaatidest hakkavad silma erinevate riikide sõjatehnika ja mannekeenid mitmetes mundrites sõjameestest, samuti inimesed tsiviilelus. Ekspositsiooni märkimisväärse osa moodustavad Jõgeva ümbruse leiud.

Muuseumi rajas ettevõtja ja harrastusajaloolane Sergei Jerjomin koos oma sõpradega. Jõgevamaa Kultuuritee raames käivitatud Muuseumitee projektis saab militaarmuuseumi külastada ka pühapäeval, 28. veebruaril kella 11 ja 16 vahel.

Jaan Lukas