TÕRVANDIS AVATAKSE UUS LASTEAED JA RAAMATUKOGU

Tõrvandi uus lasteaia- ja raamatukoguhoone. Foto: Mihkel Seedre

Pärast põhjalikku uuendamist avatakse käesoleva nädala kolmapäeval Tartumaal Kambja valla Tõrvandi alevikus uus lasteaia- ja raamatukoguhoone. Koroonaviiruse leviku tõttu saab laiem üldsus hoone avamisest osa veebiülekande vahendusel.

„Hoone on korda tehtud väga modernselt – nägus maja mahutab ära kuus aiarühma ja kaks sõimerühma, vallaraamatukogu ja valla saali. Rühmaruumides ootavad lapsi mänguasjad, raamatud ja palju muud põnevat. Lisaks sellele, et lapsed on saanud väga ilusa maja, on ka selle asutuse personal endale väga head ja hubased töötingimused saanud,” teatab omavalitsuse kodulehel valla arendusjuht Kristi Kull.

Lasteaia kõrval asuvad Tõrvandi raamatukogu täiesti uued avarad ruumid: kõrgete lagedega lugemissaal, avarust lisavad omanäolised katuseaknad. Lastele kujundatud hubane muinasjututuba on omaette väärtus.

Saalis hakkavad toimuma vallavolikogu istungid, koosolekud ja kogukonnale suunatud sündmused.

Hoone projekteeris AS Infragate Eesti, projekti maksumuseks kujunes 72 075 eurot. Ehitustöid tegi AS Tartu Ehitus. Kogu ehitis, maksumusega 3 403 436 eurot, valmis hoolimata möödunud keerulisest aastast tähtaegselt. Kogu maja kvaliteetse, kauni ja mugava mööbli valmistas OÜ Guido Mööbel. Maksis see190 603 eurot.

Avamine toimub veebiülekande vahendusel 27. jaanuaril algusega kell 13.30 kohalikus uudiseportaalis Olevik ja Koduvald ning vallaveebis.

KU päevatoimetaja