MOOSTE ELOHELÜ KUTSE MUUSIKUTELE

Läti folkrokk-ansambel Auli

13.–14. augustil koguneb XXII rahvamuusikatöötluste festivalile Mooste Elohelü. Võistluskontserdil selgitatakse välja parim unelaulutöötlus, mis pälvib festivali Grand Prix ja 2000-eurose auhinna.

Kõigilt võistlejatelt oodatakse nende nägemust põneva meloodiaga hällilaulust, mis jäädvustati 1957. aastal Pauline Pehlakult Hargla kihelkonnas. Samuti tuleb esitada vabalt valitud eesti rahvaviisi töötlus – regilaul, uuem riimiline rahvalaul, tantsulugu või pilliviis. Töötlusele žanrilisi piiranguid ei seata.

Festivali võistluskontserdi grand prix on 2000 eurot, mille saaja otsustab viieliikmeline žürii ja oma auhinna annab välja festivali patroon Ingrid Rüütel. Lisaks ootab võistlejaid kohustusliku loo parima töötluse preemia 1000 eurot, noortepreemia ning jagatakse mitmeid hinnalisi eripreemiaid.

Tsuu-tsuu suurõmbas

Kahe päeva jooksul on Mooste mõis täis muusikat ja erilist folgiõhkkonda. Mulluse festivali teemaks olid pulmad, seekord liigutakse elukaart pidi sammukese edasi ja tähelepanu keskpunktis on kõik, mis seondub lapsepõlve ja kasvamisega – unelaulud, karjuselaulud, laulumängud. Toimub ka traditsiooniline öine matk elava tule valgel! Festivali peakülaliste hulgas on torupilli- ja löökpillimängijatest koosnev Läti folkrokk-ansambel Auli, kes paneb proovile Mooste Folgikoja paljunäinud seinad ja annab publikule esivanemate pärandist ja rokkmuusika energiast pakatava võimsa laenguga kontserdi.

Registreerumine avatud

Registreerumise tähtaeg festivali päevaprogrammis ja/või võistluskontserdil osalemiseks on
15. veebruar 2021. Selleks tuleb täita osaleja ankeet festivali kodulehe www.moostefolk.ee kaudu.

KU päevatoimetaja