OTEPÄÄ SAI TAAS TALVEPEALINNA TIITLI

Otepää valla külade esindused talvepealinna tiitli väljaandmise päeval. Foto: Valju Aloel

Astronoomiline talv algas 21.detsembril kell 12.02. Otepää sai talvepealinna õigused kätte juba 20.detsembril, mil toimusid talvepealinna pidustused. Otepää sai talvepealinnaks 24. korda.

Talvehämarikus ja lõkketulede valguses toimus traditsiooniline Otepää Naisseltsi poolt veetav talvelaat. Sellel aastal kauplesid koroonaohu tõttu ainult kohalikud müüjad. Laadale oli ehitatud ka külatänav, kus Otepää valla külade esindused olid välja tulnud ja pakkusid käsitööd ja omatehtud küpsetisi. Iga küla asukohta tähistasid külanimetusega bussijaama sildid.

Laadal oli nii magusat, kui ka soolast, riideid ja tarbeesemeid, Otepää naisselts jagas turulistele glögi ja piparkooke. Laadal olid oma toodetega väljas Otepää noortekeskuste noored.

Otepää Raekojas toimus ka Otepää Turismiinfokeskuse avamine. Punase lindi, mida hoidsid kaks kelmikat päkapikku, lõikasid läbi Otepää vallavanem Jaanus Barkala, vallavolikogu esimees Rein Pullerits, SA Valgamaa Arenguagentuuri juhataja Anneli Kattai ja turismiinfokeskuse spetsialist Külliki Pikk. Samal ajal lasi talvepealinna karumõmm katusel ilutulestikku. Hiljem said kõik huvilised uues turismiinfokeskuse ruumides ringi vaadata.

Otepää kuulutati talvepealinnaks keskväljakul, kuuse all. Külla olid tulnud Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu ja Pärnu abilinnapea Varje Tipp. Otepää vallavanemale Jaanus Barkalale ja vallavolikogu esimehele Rein Pulleritsule andis valitsemissaua üle Aivar Riisalu.

loodan, et meil on nelja päeva pärast põlvini lumi

„Otepää on valmis auga talvepealinna tiitlit kandma, ma loodan, et meil on nelja päeva pärast põlvini lumi,“ sõnas Jaanus Barkala tiitli üleandmisel. „Nii, nagu Pärnu ootab suve, nii ootame meie talve. Hoiame siiski pöidlad peos, et kui ei tule just põlvini lumi, siis 20 cm lund tuleb ehk ikka. Kanname talvepealinna tiitlit väärikalt!“

Otepää külade ühenduse nimel tunnustas ja tänas Elmo Saul külade inimesi, kes möödunud aastal andsid oma panuse külade elu parandamiseks. Tänu ja meene pälvisid: Nõuni küla agaraid noored, Nõuni külast Eleri Seer külaelu seiklusrikkamaks muutmise eest; Mait ja Mereli Mändmets Pedajamäe külaelusse pühendatud aja eest; Marju Adams Vidrike küla ajaloo uurimise ja talletamise eest; Reet Tinno Pilkuse külaelu eestvedamise ning arendamise eest; Uno Solom Puka kooli ja selle ümbruse korras hoidmise eest; Maris Kärson Puka aleviku inimeste heade liikumisharjumuste eest; Mare Visnapuu Kuigatsi küla koostöö hoidmise eest; Mauri Mändoja Arula küla kohapärimuse hoidmise ja külaelanike ühteliitmise eest; Maarja Raud Otepää Aedlinna elu mitmekesistamise ja arendamise eest; Maris Frosch Otepää Aedlinnast, Kertu Tiisleri pere abistamise eest kodu taastamisel.

Talvepealinna pidustustel tekitasid elevust, nagu ikka, jõuluvanad ja nende tavapärane aastakokkuvõte heast ning halvast.

Hubast talveõhtut jäi lõpetama Kõrsikute kontsert.

Talvepealinna avaüritused korraldas Otepää Kultuurikeskused koostöös Otepää Naisseltsi, jõuluvanade, Otepää Vallavalitsuse ja Otepää küladega. Lavastas Otepää Kultuurikeskuste loomejuht Merilin Kirbits.

Talvepealinna ametlikuks talveraadioks on Sky Plus. Teemapealinnade Türi, Pärnu, Otepää, Tallinna ja Narva tervitust vaata videost.

KU päevatoimetaja