„IGALE KOOLILAPSELE ARVUTI!” ON TALLINNA AASTA TEOKS VALITUD ALGATUS

Maria Rahamägi, Tiit Terik ja Sven Jablonski. Foto: Jukko Nooni

Tänavusel Tallinna aasta linnakodaniku konkursil otsustati, et tiitlit ei anta üksikisikule, vaid kuulutatakse välja „Tallinna aasta tegu 2020“, milleks valiti algatus „Igale koolilapsele arvuti!“.

Valikukomisjoni tööd juhtinud Tallinna linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul jõuti üksmeelsele seisukohale, et ajal, mil kooliõpilased on olnud sunnitud teadmisi omandama distantsõppel, on nimetatud algatus väga tänuväärne ja väärib aasta teo tiitlit. „Konkursile oli kandidaatidena üles seatud viis „Igale koolilapsele arvuti!“ algatuse eestvedajat, seetõttu poleks olnud mõeldav hakata kedagi neist üksikuna esile tõstma. Valiku puhul oli määravaks, et tegemist on kodanikualgatusega, mis on jäänud silma ka kaaslinlastele,“ selgitas Terik.

Tallinna aasta linnakodaniku konkursile said kandidaate esitada kõik soovijad 1. oktoobrist 1. novembrini. Kandidaatidena olid üles seatud ka „Igale koolilapsele arvuti!“ eestvedajad Daniil Golubev, Siimon Härm, Maria Rahamägi, Sven Jablonski ja Kätlin Rohilaid-Aljaste.

Lisaks Tiit Terikule kuulusid aasta linnakodaniku konkursi valikukomisjoni Tallinna linnavolikogu fraktsioonide esindajad Kristen Michal, Mart Luik, Helve Särgava, Mart Kallas ja Rainer Vakra.

Lisatud fotod: Tunnustusauhinna võtsid 26. novembril Tallinna linnavolikogu istungil vastu Maria Rahamägi ja Sven Jablonski.

KU Päevatoimetaja