JÕGEVALT KOSTAB VIIETEISTKÜMNENDAT KORDA JÕULURAHU SÕNUM

Fotomeenutus – Jõulujooks Jõgeval 2015. aastal. Foto: Marge Tasur

Kolmandal advendil, 13. detsembril kell 16 kuulutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestile.

Jõuluootuse tervitused annavad edasi Riigikogu esimene aseesimees Helir-Valdor Seeder, Jõgeva vallavolikogu esimees ja Riigikogu liige Aivar Kokk ning Jõgeva vallavanem Tiit Lääne. Jõgeva jõulukuusel süüdatakse kolmas advendiküünal ja jõulurahu tuli. Kõigil soovijail on võimalik oma laternaga jõulurahutuld ka koju viia.

Jõulurahu väljakuulutamisele järgneb kell 16.30 advendikontsert Jõgeva kultuurikeskuses. Esineb tütarlastekoor Ellerhein. Kontserdile on vaba sissepääs, ent järgida tuleb viiruseohust tingitud turvareegleid. Üleriigilist jõulurahu kuulutatakse Jõgeval välja 15. korda.

Jõulurahu väljakuulutamisega samal päeval saab teoks Jõgeva jõulujooks. Kümnekilomeetrisele distantsile, mis kulgeb mööda kõvakattega tänavaid, on oodatud nii jooksjad kui ka kepikõndijad. Start antakse kell 12.

KU päevatoimetaja