RAEKÜLAS MÕELDI HOMSELE HINGEDEPÄEVALE

Ester Murrand, Sirli Küber, Tiiu Lehiste, Evelin Laanesaar Raeküla Vanakooli keskuses. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna toimus Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses juba traditsiooniks kujunenud hingedepäeva kammerlik kontsert. Muusikalise etteaste tegid Ester Murrand ja Sirli Küber ning luuleklubi Luuletaeva Latern liikmete värsse lugesid Evelin Laanesaar ja Tiiu Lehiste.

Vanakooli saal oli valgustatud tavapärasest hämarama valgusega, täiendavat valgust andsid laudades istuvatele kuulajatele kümned lauaküünlad. Kontsert oli kõigile tasuta, aga enne saali sisenemist võis teha annetuse. Pärnu Y-klubi on koostöös Raeküla Vanakooli keskusega juba aastaid ühildanud oma majas toimuvad kontsertid heategevusega. Piia Karro-Selg ütles, et praegu kogutakse raha kodukandi vibusportlase Reena Pärnati toetuseks, millega alustati enamvähem täpselt aasta tagasi. Ka täna loositi annetajate vahel auhindu, mida heatahtega inimesed on varunud. Sedakorda oli kaks peaauhinda: maal ja kapsapea. Kapsapeaga asus pärast kontserti koduteele Siimo Lopsik, Pärnu linna noortekogu komisjoni esimees.

Lisaks Evelin Laanesaare ja Tiiu Lehiste endi luuletustele lugesid naised ka teiste Pärnu luuleklubi Luuletaeva Latern värsiseppade luulet, autoriteks Ahto Soopa, Alari Janson, Mari Karilaid, Daivi Jõerand, Juta Hiiop ja Airis Erme.

Vaheldumisi luule lugemisega astusid Raeküla rahva ette laulja Sirli Küber ja klaveril Ester Murrand. Esmaettekandena kuuldi Estri loodud muusika ja Estri-Sirli-sõprade koostöös loodud sõnadega laulu “Sõprus on pärl”. Sirli enda loodud oli “Ei ole olemas suuri inimesi”, kus muusikalise seadega on abistanud Ester. Loost on valminud ka kooriseade, mida on loodetavasti kevadel võimalik kuulda Pärnu Oikumeenilise Naiskoori esituses. Veel kõlasid Piret Laikre ja Kairi Krooni “Üks laul” ning Kait Tamra “Antud aeg”, mida lauldi ühiselt ning pastor Leevi Reinaru ja helilooja-koorijuhi Maarja Vardja “Lootuselaul”.

Laulud meeldisid publikule väga. Seda näitasid ilmekalt isklikult antud tänusõnad. Laulud ja esitus, mis tulid otse südamest, olid lauldud sügava emotsiooni ja hea tunnetusega, öeldi positiivse arvustusena.

Urmas Saard