TIINA OJASTE „IMELUGU” TULEB VÕRRU

Tiina Ojaste oma kodus Mäeotsa talus – Pärnumaal Seljametsa külas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Teisipäeval, 3. novembril kell 17 avatakse Võru Linnagalerii esimese ja teise korruse galeriis Tiina Ojaste maalinäitus „Imelugu“.

Näitusel näeb kunstniku viimase paari aasta kestel valminud õlimaale. Tiina Ojaste esitletud maalidest on osa sündinud hetke meeleolu ajel, ühe hingetõmbega. Teise osa moodustavad maalid, millel kuni 15 värvikihti. Neist igaüks on pidanud enne järgmise kihi lisamist kuivama paar nädalat, mistõttu saab nende puhul mõista Ojaste mõtete, meeleolude ja tunnete “ajakapsleid”.

Millest on saanud alguse elu? Suur küsimus, aga kuidas leida õige vastus? Kas võib olla mitmeid erinevaid või omavahel seotud vastuseid? Tiina Ojaste näituse „Imelugu“ igat maali võiks pidada nende küsimuste erinevateks vastusteks, mis on antud läbi värvide, kujundite ja motiivide koosmõjude. Piltidest igaüks on väike lugu imedest, kus kõik on võimalik.

Tiina Ojate on sündinud 1961. aastal Pärnus ja elab juba hulk aastaid Pärnumaal Seljametsa külas. Tema erialaõpingud on toimunud aastatel 1970-1977 omaaegse Pärnu I Keskkooli kunstiklassis ja 1977-1981 Tartu Kunstikoolis, kus sai diplomi naha kunstilise kujundamise erialal.

Pärast kooli lõpetamist elas Tartus ja töötas paarkümmend aastat erinevates firmades ettevõtja ning kunstnikuna.

Galerii on avatud esmaspäevast reedeni kell 15:00- 19:00 ja Võru Kandles toimuvate ürituste ajal.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

TIINA OJASTE MAALINÄITUS „MUUTUMISED” SINDI RAAMATUKOGUS