PÄRNUMAA AASTA MAARAAMATUKOGUHOIDJA 2020 ON ENE MICHELIS

Ene Michelis, Pärnumaa Aasta maaraamatukoguhoidja 2020. Fotokollaaž: Jana Malõh

Tori valla raamatukogu direktor Ene Michelis valiti täna maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks.

Ene alustas tööd raamatukogunduses 1988. aastal Rapla maakonna Päärdu raamatukogus ja 1993. aastal sai temast Sindi linnaraamatukogu juhataja. 2019. aasta suvel viidi Tori valla kuus raamatukogu ühtse juhtimise alla ning Ene valiti Tori valla raamatukogu direktori ametisse.

Omades raamatukogunduse valdkonnas pikaaegset töökogemust näeb Ene direktori ülesannetes valla raamatukoguteeninduse terviklikku arengut. Ta on suutnud panna raamatukogude töötajad hingama ühtsesse rütmi ja tegutsema seatud eesmärkide nimel. Paranenud on raamatukogudevahelise laenutuse võimalused ja raamatukogude tehniline võimekus. Ene sihikindla töö tulemusena ühendati seni ühes ruumis eraldi asutustena tegutsenud Tori rahvaraamatukogu ja kooliraamatukogu ühendamisel. Tema juhtimise ajal remonditi Tori ja Sauga raamatukogud. Tal on suuri teeneid Sindi raamatukogu kolimisel päris oma ruumidesse – ettevalmistused algusid siis, Ene oli Sindi linnaraamatukogu juhataja. Ta oli nõu ja jõuga abiks uute ruumide sisustamisel.

Kolleegid iseloomustavad Enet heatahtliku, abivalmi, konkreetse ja otsekohese kaaslasena. Ta on ideede generaator, kuid vajadusel paneb igale ettevõtmisele ka ise käed külge. Oma kogemusi jagab Ene meeleldi teiste valdade raamatukogudele.

Ene panustab ka kohalikku kultuuriellu. Ta oli Sindist pärit ulmekirjaniku Tiit Tarlapi mälestuspingi paigaldamise üks idee autoritest. Samuti on Ene Tori valla kultuurikomisjoni liige.

„Tunnen uhkust ja suurt rõõmu vallaraamatukogu direktori Ene üle, kes on aasta ja kolme kuuga kujundanud meie raamatukogud hubasteks ja kaasaegseteks,” tunnustas abivallavanem Jana Malõh. „Raamatukoguteenus on Ene käe all muudetud vallakodanikele kättesaadavamaks ja koostöö raamatukogude vahel tihedamaks. Meie raamatukogudes saab lisaks raamatute laenutamisele meeldivalt vaba aega veeta.”

Õnnitlustega ühineb ka Külauudiste toimetus, kellega Enel on olnud alates Sindi linnaraamatukogu tegevuse ajast suurepärane koostöö.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap