AEG ESITADA KODANIKUPÄEVA AUMÄRKIDE KANDIDAATE

Kodanikupäeva aumärk ja tunnistus. Foto: valitsuse kommunikatsioonibüroo

Rahvastikuminister Riina Solman kutsub üles esitama kandidaate kodanikupäeva aumärgile. Kandidaate saab esitada kuni 27. oktoobrini läbi siseministeeriumi kodulehe.

„Me ei pane sageli tähelegi, kui suure osa meid ümbritsevast turvalisusetundest moodustavad vabatahtlikud algatused ja vabatahtlike inimeste töö, kes oma panuse eest ei soovi muud, kui vaid maailma paremaks ja elamisväärsemaks muuta,“ ütles rahvastikuminister. Ta lisas, et kodanikupäeva aumärkidega tunnustame neid sädeinimesi, kelle teod loovad meie ümber soojust ja üksteisemõistmist. „Tänu nendele inimestele on nii mõnigi mure saanud lahenduse või probleemne teema jõudnud laiemasse teadvusesse. Täname neid toimekaid ja suure südamega inimesi kodanikupäeval, sest just nemad muudavad oma kogukonna ja meie väikese Eesti veel paremaks,“ rõhutas Solman.

Alates 1998. aastast tunnustab Siseministeerium kodanikupäeva aumärgiga tegutsejahingega hoolivaid inimesi, kes panustavad meie ühiskonda. Aumärk võidakse anda kodanikuteadvuse väärtustamise eest ühiskonnas; Eesti Vabariigi kodanikukasvatuse edendamise eest; kodanikupäeva korraldamise eest; vastutustundliku töö eest ühiskonnaellu panustamisel. Nad on kogukonnale oluliste tegemiste eestvedajad või pühendunud vabatahtlikud; edendavad kodanikukasvatust ja -hoolivust. Kodanikupäeva aumärgi kandidaate saavad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid.

Kandidaate saab esitada kodulehe kaudu 27. oktoobrini.

Ettepaneku tegemisel tuleb kirjeldada kandidaadi panust kohalikul või ühiskondlikul tasandil. Kõik ettepanekud vaatab läbi Siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kuhu kuuluvad riigiasutuste ja kodanikuühenduste esindajad. Et komisjon saaks teha kaalutletud otsuse, on oluline lisada oma ettepanekule põhjalik põhjendus.

Kodanikupäeva aumärgi pälvivad tänavu 15 laureaati. Aumärgi pälvinud inimesed on koos ettepaneku esitajatega oodatud pidulikule kodanikupäeva tänutseremooniale. Kodanikupäeva tänuüritus toimub esmaspäeval, 24. novembril Tallinnas.

KU päevatoimetaja