AJAKIRJA 60+ PEATOIMETAJA EVE ROHTLA SAAB HEA SÕNA AUHINNA

Eve Rohtla. Foto: Elmo Riig

Tänavu tunnustab Eesti Naistoimetajate ühendus Hea Sõna auhinnaga ajakirjanik Eve Rohtlat, kes on olnud viisteist aastat ajalehe Sakala peatoimetaja ning viimased üheksa aastat vedanud ajakirja 60+.

Koroonaviiruse eksitamiseks toimub auhinna, Leonhard Lapini teose „Hea Sõna“ kätteandmine seekord vabas õhus – kolmapäeval, 30. septembril kell 15 Kadriorus Luigetiigi saarel.

Eesti Naistoimetajate ühendus annab Hea Sõna auhinda välja neljateistkümnendat korda. Sellega tunnustatakse nii sisult kui vormilt hea sõna, südamesoojuse ja mõtteselgusega silma paistnud ajakirjanikku.

„Mind on elus tunnustatud küll, aga kolleegide hea sõna on kulda väärt. Kui saad kiita teistelt ajakirjanikutööd tundvatelt inimestelt, siis sellel kiitusel on eriline kaal,“ ütles Eve Rohtla.

Viljandist pärit Eve Rohtla töötas pärast Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala lõpetamist kümme aastat Eesti Televisioonis, olles tegev ka saatesarjade „Prillitoos“ ja „Kaevutee“ toimetajana. Tagasi kodulinnas, töötas ta Mulgi Raadio ja Mulgi Kuku uudistetoimetajana, 1995 siirdus aga päevalehte Sakala, mille peatoimetaja ta oli aastatel 1996-2011, kuni asus peatoimetama uut ajakirja 60+.

Eve Rohtla on väga mitmekülgne, ta on teinud ajakirjanikutööd nii teles, raadios kui kirjutavas meedias, koostanud ja toimetanud raamatuid, olnud kahel korral Pressinõukogu esimees: aastatel 2006–2008 ja 2012–2014. Aastal 2012 autasustati teda Vabariigi Presidendi Valgetähe V klassi teenetemärgiga.

Varasematel aastatel on laureaatideks pärjatud Margit Kilumets, Madis Jürgen, Hille Karm, Margus Saar, Jelena Skulskaja, Kaja Kärner, Tiina Jaakson, Gaute Kivistik, Piret Kriivan, Toivo Tänavsuu, Rainer Kerge, Rain Kooli ja Joonas Hellerma.

KU päevatoimetaja