RAEKÜLAS TÄNATI, TEHTI HEAD, VAADATI TEATRIT

Raeküla Rahva Teatri osatäitjad näitemängus “Vabandage, kas ma tunnen teid”. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu MTÜ Selts Raeküla tähistas eile oma 19. sünnipäeva vabatahtlike abiliste tänamisega, vaadati Raeküla Rahva Teatri etendust ja loositi auhindu vibusportlase Reena Pärnati toetuseks raha annetanute vahel.

Õhtut avades küsis seltsi juhataja Piia Karro-Selg Raeküla Vanakooli keskuse aulasse kogunenud seltskonna käest mida nad arvavad: „Kui palju vabatahtlikke meil on?” Pakuti mõnekümnest alates ja sealt edasi. Täpne arv olnuks 114. Kõik nad olid ka 25. septembri õhtuks vastuvõtule kutsutud. Noorte osa on üheksa, kõik nad tegutsevad Raeküla Vanakooli keskuse noortekeskuses. Uhla-Rotiküla jooksus abistajaid on 33. Raeküla keskuse juures toimetava Pärnu Y-klubi liikmetest koosnevaid vabatahtlikke on 23. Lisaks eelnimetatuile on veel 57 vabatahtlikku, kes löövad kaasa väga erinevates ettevõtmistes. Kõigile vabatahtlikele anti kätte rinnamärgid, mis valmisid Sindi noortekeskuse märgi valmistamise seadet kasutades. Loetletud nelja liiki jagunenud vabatahtlikud said erinevates värvides märgid.

Lisaks märkidele jagati erilisema panustamise eest paljudele ka klaasist meeneid. Sarnane tunnustamine toimus tänavu esmakordselt.

Meelelahutusliku etteaste tegi Raeküla Rahva Teater näitemänguga „Vabandage, kas ma tunnen teid”, millele tegi lavalise seade Terje Pill, kes ise osales külavanem Saara rollis. Peale tema oli veel viis osatäitjat: leskproua Marta – Mare Karu, äridaam Luule – Külli Ööpik, õmblejaproua Madli – Milve Jaakson, lehemüüja Maie – Maire Merihein, näitlejanna Silvia – Reet Einaste.

„Mu sõbrad, vaadake linna enda ümber. Vaadake oma ühiseid tuttavaid,” soovitatakse vaatajale. Ja esitatakse mõned küsimused: „Mida te näete? Kohtudes oma ammuste tuttavatega küla- või kooli kokkutulekul tahame ikka paista veidi paremad, ilusamad, targemad. Kuid kas see on tegelikkus või illusioon ilusast elust?”

Eile jätkati mullu novembris Pärnu Y-klubi algatusel läbiviidavat vibusportlase toetamist, et Reena Pärnat saaks treenida rahvusvahelisteks tiitlivõistlusteks ettevalmistavas Lõuna-Korea laagris, kuhu ta nii väga igatseb jõuda. Paraku on nüüd saanud takistuseks koroona, mitte raha puudus. Kuna ta koroona tõttu seatud takistuste pärast ei saanud tähtaegselt laagrisse minna, siis võttis Pärnu linnavalitsus noore sportlase fondist tehtud 1000 euro suuruse rahaeralduse tagasi.

Pärast näitemängu toodi traditsioonilisel kombel saali laud erinevate heategevuseks annetatud esemetega. Need läksid loosi head tegevate inimeste vahel, kes annetasid sünnipäevaõhtule tulles raha ja said vastu numbritega märgistatud sedeli. Terje Pill täitis ka fortuna rolli ja võttis järjest võidusedeleid. Kui laud tühjaks jagati, asetati kõik sedelid tagasi ja valiti nende seast peaauhinna saaja. Sedakorda pani peaauhinna välja vibulaskmisega tegelev sportlane Siiri Erala, kelle huviks on Pärnu kunstiklubis maalimine. Tema looduspildi omanikuks sai fortuna valikul noor vabatahtlik Gert Aigro.

Sünnipäevaõhtu lõpetati koogi söömise, tee joomise ja lauavestlustega.

Urmas Saard