PÄRNU KOOLINOORED KIHUTAVAD KOMEETIDENA TEADUSTAEVASSE

“Noorte teadlaste” projektiga soetatud seadmeid. Foto: Kaia Metsaalt

Pärnu koolinoored võtavad mõõtu esimest korda toimuval loodus-, täppisteaduste ja tehnoloogia (LTT) võistlusel. Noorte teadlaste mõõduvõtmine „Komeet“ toimub esmaspäeval, 28.septembril Nooruse majas. Võistluse eesmärk on innustada õpilasi kasutama projektiga soetatud seadmeid läbi ainete integratsiooni, suurendades huvi loodusainete vastu.

Pärnu Ühisgümnaasiumi eestvedamisel on “Noorte teadlaste” projektipartneriteks Pärnu Vanalinna ja Kuninga tänava põhikool. Kahe aasta jooksul koostasid õpetajad uute seadmete jaoks õpilugusid ja interaktiivseid e-ülesandeid, mis asuvad digiõppevaramus E-koolikott ning neid saavad kasutada kõik õpetajad üle Eesti. “Noorte teadlaste” projekt toimub Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvooru “Kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamine” toel.

Projektijuht Kaia Metsaalt sõnas, et võistlusel „Komeet“ peavad õpilased lahendama kompleksülesandeid, mis nõuavad seadmeid kasutades erinevate probleemide lahendamise oskust. Igast projektikoolist osaleb 3-4 õpilast ning kutsusime õpilasi kolmandast kooliastmest ka teistest Pärnu linna ja maakonna koolidest.

Metsaalt ütles, et õpilased loositakse segavõistkondadesse, kus on nii põhikooli kui ka gümnaasiumi õpilasi. Nii satuvad ühte võistkonda õpilased, kes on juba uudsete seadmetega kokku puutunud ning ka need, kes veel ei ole. Võistluse käigus toimub võistkonnasisene teadmiste jagamine.

Uute kaasaegsete Globisens ja Vernier vahendite kasutamine võimaldab õpetajatel suunata õpilasi ise avastama ja looma ning õpetajad aitavad teadvustada, et õppimine ei toimu ainult koolitundides, vaid õpitakse väga erinevates igapäevastes situatsioonides. Huvi maailma vastu tärkab ümbrust uurides ning igapäevastest nähtustest ja ümbritsevatest inimestest inspiratsiooni saades.

KU päevatoimetaja