KÜLLI ŠORIN: KINDLASTI TASUB VABA RAHVA LAULUL KÄINUTEGA VESTELDA

Sindi laulukoor. Foto: Eliise Kironen

Külauudiste inimesed on võtnud nõuks eelseisvate kuude kestel küsitleda mitmeid koore, kes on seni osalenud Vaba Rahva Laulu pidudel. Esimesena rääkisid tänavu novembris 150. juubelit tähistava Maarja-Magdaleena koori liikmed. Nüüd jagavad mõtteid möödunud aasta sügisel 150. juubelit juubeldanud Sindi laulukoori lauljad.

Sindi laulukoori koorivanem teab öelda, et Vaba Rahva Laulule tahetakse minna meeldiva ja jõukohase repertuaari, toredate solistide ning teiste muusikute pärast. Meeldib, et lauldakse meie erinevates linnades. „Kurb oleks ju jätta toetuseta inimene, kes sellesse üritusse on nii palju panustanud, mõtlen Ülo Kannistot,” arutleb koorivanem.

„Samuti on tore oma kooriga ühiseid sõite teha – see liidab meid veelgi ühtsemaks. Sel aastal oligi Vaba Rahva Laul ainus võimalus koos kuhugi sõita. Plaanisime septembris Türki folkloorifestivalile minna. Kahjuks tuli reis koroona tõttu järgmisse aastasse lükata,” räägib Aino.

„Arvan, et muidugi võiks kooriliikmetega vestelda,” leiab Külli Šorin, kellelt palusin arvamust kooride ja kooriliikmete küsitlemise kohta. „Sel aastal osalenute hulgas on kindlasti neid, kes muljetada tahaksid. Ma ise läksin kahjuks alles kontserdi ajaks kohale. Ei soovinud alles äsja paranenud tervisega riskida. Ja sain kogemuse, mis näitas, kui oluline on siiski proovis olla, et pärast teaks, mida dirigent ootab ja mis üldse toimub. Seda just uute laulude puhul. Varem ei olegi nii kunagi laulma läinud. Aga tunne oli mõnus, laulud nii õiged!”

Sindi koor jätab ühe uue laulu enda repertuaari. „Kui koroona lubab, siis esitame seda Treimani laulupäeval, 10. oktoobril.” Külli polnud siiani veel ühtegi nooti ega laulikut kontserdilt tulles kuivaks triikima pidanud. Nüüd sai sedagi tehtud ja laulik on taas täiesti kasutuskõlbulik.

„Ühesõnaga – jutt sai pikk, aga kindlasti tasub Vaba Rahva Laulul käinutega vestelda. Üritus on tore, hoolimata sellest, et seda tembeldatakse ka EKRE peoks ja tean koore, kes selle pärast ei osale. Aga tore on laulda armsaid laule Eestist ja teha seda koos teiste kooride ning suurepäraste solistidega. Ja loomulikult võrratu dirigent Lauri Breede, samuti Urmas Lattikase ansambel,” jätkab Külli voolavat juttu.

Rakvere Vallimäe vabaõhukeskus. Foto: Kaupo Kalda / Rakvere kultuurikeskuse fotopank

Aino kinnitab, et kindlasti tahab Sindi laulukoor ka tuleval aastal osaleda Rakveres toimuval Vaba Rahva Laulul. Kannisto ütleb, et broneeris Rakvere Vallimäe suure laululava juba rohkem kui aasta tagasi – siis kui ehitus oli alles alanud.

Urmas Saard

Samal teemal:

SAJA VIIEKÜMNE AASTASE MAARJA-MAGDALEENA KOORI ÜLEVAD MULJED

Share via
Copy link
Powered by Social Snap