KÕIK VABA RAHVA LAULUD SAID VIHMAST HOOLIMATA HAAPSALUS LAULDUD

Vaba Rahva Laul Haapsalu Piiskopilinnuse õuel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Vihma trotsides püsisid lauljad ja tantsijad ning neid kuulama tulnud rahvas kuni kontsertkava lõpuni Haapsalu Piiskoplinnuse õuel, kus toimus järjekordne Vaba Rahva Laul.

Avasõnad Vaba Rahva Laulu kontserdi alguses ütles Endine Lääne praost, piiskop electus Tiit Salumäe. „Rahu, rõõmu, õnnistust ja hoidmist,” oli vaimuliku tervituse keskne sõnum kohalviibinutele.

„Suur tänu meestele, kes olid laululava ehitusel väga suureks abiks: Sven Aavik, Edmond ja Erkki Penu ja teised suurepärased toetajad,” lausus Vaba Rahva Laulu algataja ja korraldaja Ülo Kannisto pärast viimase laulu – „Mu isamaa armas” – laulmist ja kõigi osalejate koduteele asumist. Aga ajutine lava ehitati lauljatele, kelle osaluseta poleks ükski laulupidu mõeldav. „Tahan tänada kõiki koorilauljaid, kes laulsid vaatamata vihmale ja koroona ohule, kuigi meil mingit ohtu polnud. Aitäh ühiskoori juhatanud fantastilisele Lauri Breedele ja Urmas Lattikasele koos bändiga. Tänan tema ansambli mehi – Tõnu Raadik, Henn Rebane, Tanel Ruben, Raul Vaigla, Paul Daniel. Aitäh solistidele – Hanna-Liina Võsa, Tanel Padar, Jassi Zahharov, Koit Toome. Aitäh õhtujuhile Veikko Täärile ja märjal murul tantsinud rahvatantsijatele Märt Agu juhendamisel,” jagas Kannisto tänulikkust paremale ja vasakule poolele – kõigile, kes peo kordaminekusse panustasid. „ Aitäh Haapsalu lossi abivalmis töötajatele ja muidugi publikule, keda vihm ei ehmatanud ja kellest paljud koorile kaasa laulsid,” ülistas Kannisto pidulisi.

„Kohtumiseni kaheteistkümnendal Vaba Rahva Laulul järgmise aasta 20. augustil Rakvere uuel lauluväljakul, kui möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest,” teatas Kannisto, kelle jaoks eilse peoga seonduvad tööd pole veel kaugeltki lõppenud. „Lähen nüüd kohe Haapsalusse. Ees ootab mitmepäevane töö laululava lahti võtmisel ja transportimisel,” selgitas Kannisto täna varahommikul.

Urmas Saard & Kärt Saard

Samal teemal:

VABA RAHVA LAUL ON HAAPSALUS KOHE ALGAMAS

VABA RAHVA LAUL TOIMUB MIHKLIKUU ESIMESEL LAUPÄEVAL