ÖÖPÄEVAGA UUSI POSITIIVSEID COVID-19 TESTITULEMUSI EI LISANDUNUD

Pärnus saab saatekirjaga ninaneelu proovi anda Qvalitas Arstikeskuse abil Pärnu naisteranna parklas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 193 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, uusi positiivseid testitulemusi ei lisandunud.

13. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 8 inimest, juhitaval hingamisel on 1 patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 396 COVID-19 haigusjuhtumit 383 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1 976 inimest. Neist 1 501 inimese (76%) haigusjuhtum on lõpetatud, 475 inimese puhul (24 %) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 131 tuhat esmast testi, nendest 2 174 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

• Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.

• Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.

• Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.

• Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.

• Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.

• Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb koheselt visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.

• Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.

• Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

KU päevatoimetaja