HÕBEMÄRGID JA TÄNUKIRJAD LIPUVILJE KUJUNDAJATELE SINDIS

MTÜ Eesti Lipu Selts tänab hõbemärgi ja tänukirjaga teid, Maris Voltein, Ülle Ots, Asko Aru. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Täna anti Sindis MTÜ Eesti Lipu Seltsi poolt üle kolm hõbemärki ja tänukirja sinimustvalge lipuvilje hoidmise ning rahvuslipu tavade väärtustamise eest.

Lipu seltsi liige Ülle Ots töötab Sindi lasteaias muusikaõpetajana. Ta on võtnud südameasjaks lasteaia kasvandike kasvatamise Eesti lipu tundmise vaimus. Kuuel viimasel aastal on lasteaia rühmad olnud esindatud Sindis läbiviidud lipu päeva tähistavatel sündmustel, samuti osalevad mudilased kõigil Sindis toimuvatel iseseisvuspäeva paraadidel. Käesoleval aastal tähistati riigi sünnipäeva lisaks suurel paraadil osalemisele ka iseseisvalt korraldatud laste miniparaadiga. Nimetatud tähtpäevadel, aga ka muudel sündmustel lehvitavad lapsed suurte käsilippudega. Need kinkis lipu selts Eesti vanimale järjepidevalt tegutsevale lasteaiale asutuse 120. juubelipäeval, et lapsed harjuksid juba maast madalast oma maa lipuga.

Tänukirja üleandmine toimus Ülle jaoks täiesti ootamatult ajal, kui ta viibis lasteaia õuealal laste mängude keskel ja koos oma paljude töökaaslastega. Lipu seltsi esimehe Jüri Trei allkirjaga tänukirja andis üle lipu seltsi liige Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup. Selles on teadlik valik, et seda tegi Keerup. Lasteaed valmistab lapsi ette kooliteele asumiseks. Sindi lasteaiast Sindi gümnaasiumisse minevaid lapsi ei pea enam niipalju lipuviljega kokku kasvatama, sest eelnevalt on juba suurepärane töö tehtud.

Mõne kuu pärast möödub 90 aastat Eesti Vabariigi esimese haridusministri Peeter Põllu surmast, mistõttu oli tänukirja üleandmisel paslik meenutada meie rahva suurmeest, kes teadis, et maagiline imevõim asub maakamaras, millel elame ja kus on elanud meie esivanemate pikk ahelik. „Rikkus ilma aadeteta on umbtee,” ütleb Põld. Ja Keerup jätkab samal rajal usus, et sinimustvalget silmas hoides püsib ka aatelisus kindlalt meie teadvuses.

Tänukirja pälvisid veel Sindi gümnaasiumi töötajad Asko Aru ja Maris Voltein, kes ei ole ise küll lipu seltsi liikmed, aga kelle panus lipu seltsi tegevuse toetamisel on olnud väga märkimisväärne. Nende töö, mis on aidanud lipu seltsi tegevust rikastada, jääb sageli teistele märkamata.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap