ÜHINE LIPUHEISKAMINE KÄRDLAS

Kärdla pritsumaja torn. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tähistamaks väärikalt Eesti lipu päeva heisatakse neljapäeva varahommikul Kärdla pritsumaja torni sinimustvalge lipp.

Pidulik sündmus toimub 4. juuni hommikul kell 7. Raili Kaibaldi dirigeerimisel esineb Kärdla kammerkoor. Muinsuskaitse selts kingib Eesti lipu ühele Hiiumaa ühingule. Korraldajad on Hiiumaa muinsuskaitse selts, Hiiumaa vald ja Hiiu maakonna tuletõrjeühing.

Hiiumaa muinsuskaitse selts alustas uue tavaga 2015. aastal kui heisati pritsumaja torni esimest korda sinimustvalge lipp Eesti lipu päeva auks. Siis heiskas lipu kaitseliitlane David Lukas ja Arvo Haasma mängis torupilli.

Eesti lipu päeva tähistatakse alates aastast 2004, sinimustvalge lipu pühitsemise aastapäeval.

KU päevatoimetaja