KAHTE PÄRNU LASTEAEDA TUNNUSTATAKSE ROHELISE LIPUGA

Rohelist lippu illustreeriv pilt. Foto: Kodulehelt Eco-Schools

Pärnu Tammsaare lasteaeda ja Paikuse lasteaia Mesimumm Paikuse maja tunnustatakse üleilmselt tuntud rohelise lipu ökomärgisega, mis näitab, et need haridusasutused on oma tegemistes väga keskkonnateadlikud ja -sõbralikud.

Roheline lipp on rahvusvahelise keskkonnaharidusliku rohelise kooli programmi (inglise keelse nimega Eco-Schools Global) väljaantav tunnustus.

Roheline lipp antakse haridusasutusele, kes järgib nii õppetöös, maja haldamisel kui asutuse tegevuse korraldamisel keskkonnahariduslikku strateegiat ning kaasab keskkonnaalastesse tegevustesse lisaks lastele ja personalile ka lapsevanemaid.

Rohelise lipu ökomärgist saavad taotleda haridusasutused, kes on osalenud rohelise kooli programmis üks-kolm õppeaastat.

Sel aastal annab Eesti õppeasutustele rohelised lipud esmakordselt (sümboolselt) üle president Kersti Kaljulaid.

Erilise kevade tõttu toimub tunnustusüritus veebis. Sündmus leiab aset sel reedel, 5.juunil kell 11-12.30 ning selleks ajaks on ka rohelised lipud õppeasutustesse kohale jõudnud.

Üks tänavustest tunnustatavatest, Pärnu Tammsaare lasteaed, liitus rohelise kooli programmiga 2018. aasta oktoobris.

Programmis osalemine aitab Tammsaare lasteaia direktori Agnes Baumi sõnul kujundada keskkonnasäästlikku mõtteviisi teadlikumalt ja süsteemsemalt. „Käsitleme oma lasteaias igal õppeaastal kaheteistkümnest rohelise kooli teemast põhjalikumalt vähemalt kolme (meri ja rannik, vesi, prügi, tervis ja heaolu, globaalne kodakondsus, elurikkus ja loodus, transport, energia, toit, jäätmed, kliimamuutused, lasteaia õueala). Oma keskkonnaalaseid tegevusi kajastame jooksvalt lasteaiablogis,“ ütleb Baum.

Baumi kinnitusel motiveerib ja innustab tunnustus lasteaeda pöörama veelgi rohkem tähelepanu keskkonnahoiule, säästlikumale tarbimisele ja tegema keskkonnasõbralikumaid valikuid.

Mullu pälvisid rohelise lipu kolm Pärnu lasteaeda: Pärnu Kesklinna, Päikesejänku ja Paikuse lasteaia Seljametsa maja. Need kolm olid ühtlasi esimesed Pärnu haridusasutused, kes rohelise kooli programmi kriteeriumid täitsid ja rohelise lipu said.

Lipu kasutusõigus antakse kaheks aastaks, misjärel tuleb seda uuendada.

Pärnus on nüüd kokku viis rohelise lipu väärilist haridusasutust, lisaks neile viiele osalevad rohelise kooli programmis Pärnu Kuninga tänava põhikool ning Kellukese ja Pöialpoisi lasteaiad.

Rohkem infot rohelise kooli programmi ja rohelise lipu ökomärgise kohta leiab siit

KU päevatoimetaja

Samal teemal: ROHELISE KOOLI ROHELINE LIPP ELVA MURUMUNA LASTEAIALE