„RIINIMANDA HELIN” RAPLAS

Raplas avatud skulptuur “Riinimanda helin”. Foto: Rapla vallavalitsus

Eile avati Rapla Kesklinna kooli kõrval jõekäärus Rapla noorte muusikakultuurile pühendatud skulptuur “Riinimanda Helin”. Endine Rapla Ühisgümnaasium on olnud pikalt Riinimanda kooride koduks ja seepärast sai ka skulptuur kooli kõrvale paigutatud.

Valter Uusbergi kavandatud skulptuur „Riinimanda Helin” on kahemeetrine noodikirjadest kera, mis toetub looduslikule kivile ning mille südames heliseb tuulekell. Kivi ümbritseb Riinimanda logo kujutav lillepeenar.

Skulptuuri valmistasid Siim Tambergi mudeli ja Toomas Tõnissoni nõuannete alusel metallifirma Kehtna KEK meistrimehed. Lillepeenra rajas aiandusettevõte Teie Aednik OÜ.

Riinimanda kooristuudio on tegutsenud juba 30 aastat ja nende aastate jooksul saatnud laia ilma sadu andekaid noori. Avamisele olid tulnud nii endised kui praegused koori lauljad. Kõlas loomulikult laul ja lisaks Urve Uusbergile said koori juhatada ka Riinimanda kooristuudiost sirgunud Pärt Uusberg ja Patrik Sebastian Unt.

Endised vilistlased ja toetajad, teiste seas Erik Robert Ots, Märt Avandi, Pärt Uusberg, Andero Uusberg, Uku Uusberg, Kristo Elias, Ursel Tilk, meenutasid muusika vahele Riinimanda nimesaamise lugu ja toredaid reise ning tegemisi koorilaagrites.

Rapla linn on nüüd kauni skulptuuri võrra rikkam ja Riinimanda stuudiost väljalennanud lauljatel on paik, mis neid jääb alati siduma.

Kooristuudio tegi avamisest Facebooki ülekande, mida saab järele vaadata siit.

KU päevatoimetaja