VÕLUMAAILMAD SÜNNIVAD VÄIKESE KUNSTITÜDRUKU PINTSLITÕMMETEST

Seitsmeaastase Nora loodud portree. Foto: Alge Sard

Tänasest näeb Uhtna aleviku raamatukogus Varudi külas elava seitsmeaastase Nora joonistusi.

Eestimaa kaardilt leiab Varudi küla Lääne-Virumaa Rakvere vallast, kus kunstnikunimega Nora lõpetab käesoleval kevadel lasteaia ja asub sügisel kooliteele. Lasteaias käimise kõrvalt on kunstniku eeldustega tütarlaps õppinud Athena Maja Huvikooli maalistuudios, kus harjutatakse guaši- ja akvarellmaali. Lisaks maalimisele arendatakse ka erinevaid joonistustehnikaid ja õpitakse kompositsiooni aluseid.

Nora õpetaja on Alge Sard, kelle hinnangul loob noor kunstnik värvide ja pintsliga võlumaailmu. „Võrratu värvikoloriit, hoogsad pliiatsijooned ja helged mõtted!”

Uhtna raamatukogu direktor Inge Pikkoja rääkis, et neil on olnud tavaks igal aastal tutvustada kooli minevaid lapsi näitusega, kuid käesoleval kevadel langes kogu au Norale. Juba sügisel sai õpetaja Algega kõneldud mõttest teha üksnes Nora näituse. Ülejäänud laste laste tegemisi tutvustatakse lasteaia lõpupeol.

Pikkoja selgitas, et ruuminappus lubab eksponeerida ainult kaheksat kunstitööd ja kolme voolimistööd.

Urmas Saard