PÕLTSAMAA VALLAVANEMAKS SAI TALLINNA AUKODANIK ANDRES VÄÄN

Rahvaga suhtlemisel aitab Andres Vääni huumorimeel. Foto: Väino Valdmann

21. mail toimunud Põltsamaa vallavolikogu istungil valiti Põltsamaa vallavanemaks senine vallavolikogu esimees Andres Vään, kes peab oluliseks edendada nii paikkonna ajaloo- ja kultuuriloolisi traditsioone arvestades, kui ka uusi ideid ellu rakendades.

Uue vallavanema valimise vajaduse tekitas senise vallavanema Margus Möldri tagasi astumine tervislikel põhjustel. Kauaaegne Põltsamaa linnapea ja nüüdne vallavolikogu liige Jaan Aiaots esitas vallavanema kandidaadiks Andres Vääna.

Vään valiti vallavanemaks valdava hääleenamusega. “Tänan Põltsamaa vallavolikogu konstruktiivse koostöö eest. Vallavanemana pean oluliseks hoida Põltsamaaga seotud ajaloolisi ja kultuuriloolisi traditsioone. Teatakse ju Põltsamaad kui kunagise Liivimaa kuningriigi pealinnana, esimese eestikeelse ajakirja Lühike Õpetus ilmumiskohana ja esimene sinimustvalge lipu õmblemise paigana. Lustiveres, Adaveres, Pajusis ja Puurmanis asuvad nägusad mõisahooned.

„Vallavalitsuse juhtimisel pean vajalikuks kvaliteetse elukeskkonna loomist ja edendamist valla kõikides piirkondades. Teretulnud on innovaatilised ideed, tähtsaks tuleb pidada ka talupojatarkust ja reaalsustaju, otsekohesust ja ausust,” rääkis vastne vallavanem. Vään on Keskerakonna liige. Põltsamaa vallas moodustavad koalitsiooni Sotsiaaldemokraatlik erakond, Keskerakond, Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Volikogusse kuuluvad ka valimisliidu Ühte Põltsamaa saadikud.

Vään on lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia maaparanduse erialal. Ta töötas juhtiva spetsialistina Põltsamaa EPT-s, juhtis ettevõtet Põltsamaa Greid. Töötades Tallinna Linnatraspordi AS trammiliiklusteenistuse direktorina pälvis ta 2019. aastal Tallinna Teenetemärgi Eesti iseseisvumises silmapaistvat rolli mänginud tuntud isikute nimeliste trammide projekti käivitamise ja elluviimise eest. Nii sõidavad nüüd Tallinnas riigimeeste. Jaan Poska, Konstantin Pätsi, Julius Kuperjanovi, Johan Laidoneri, Jüri Vilmsi ja Ernst Jaaksoni ja muusikute Neeme Järvi, Anne Veski, ansambli Smilers, Heino Tartese, Alo Mattiiseni, Georg Otsa ja Raimond Valgre ja Jaak Joala nimelised trammid.

Teenetemärgiga kaasnes ka Tallinna aukodaniku aunimetus. On harv juhus, kui Tallinna aukodanik on valitud mõne omavalitsuse juhiks.

Vään on töötanud ka Lasnamäe linnaosa vanemana. Ta juhib ka Põlstsamaa Ettevõtjate Liitu ja on Põltsamaa lionsklubi liige.

Jaan Lukas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap