KÜMNES VÕILILLEFESTIVAL PEETAKSE VEEBIFESTIVALINA

MTÜ Eassalu-Neitsi Külaselts koostöös MTÜ-ga Loomulikult korraldavad laupäeval kahepäevase Võilillefestivali esmakordselt veebifestivali vormis.

Võilillevein. Foto: Urmas Saard /  Külauudised
Võilillevein. Foto: Urmas Saard / Külauudised

“Sel korral oleme oma plaanid sättinud vastavalt kehtivatele turvanõuetele ja oleme viinud kõik meie põnevad loengud ja kohtumised online’i”, tutvustab tausta taimetark ja õieterapeut Mercedes Merimaa, kes on Võilillefestivali peakorraldaja ja selle hing.

“See tähendab, et sel korral on loengupidajad Kihlepa stuudios ja kuulajad on oma kodus või mujal enda valitud paigas ja kohtutakse virtuaalselt. Iga loengu lõpus on võimalus esitada küsimusi esinejale. Festivalilt ei puudu ka sel korral kontsert, mis tuleb mõnusa kodukontserdi vormis Mari Jürjensilt ja festivali esimese päeva lõpetab ühislaulmine Mait Segeri eestvedamisel. Osalemine on kõigile tasuta”.

Selle aasta festivali loengud keskenduvad aktuaalsetele teemadele kuidas toetada oma tervist ja vältida haigestumist erinevatesse viirushaigustesse, tutvustab Merimaa.

Laupäeval peab Kaia-Kaire Hunt loengu teemal meie mõtete mõjust tervisele. “Oluline on meeles pidada, et kõik meie mõtted ja tunded on on meie enda loodud. Mis tähendab, et ka ärevus ei tule kuskilt väljastpoolt, vaid on enda mõtete ja sellest tuleneva kehakeemia reaktsioonide tulemus,” tutvustab oma ettekannet Hunt, kes on Tiibeti traditsioonilise meditsiini terapeut ning põlistarkuste ja rahvaravi kooli juhataja.

Mercedes Merimaa loeng-töötoas võetakse võilill sõna otseses mõttes tükkideks ja näidatakse kuidas iga taimeosa töödelda ja tarvitada. Lisaks räägivad ravimtaimedest Irje Karjus, Margit Kirsipuu ja Kristjan Sander.

Mercedes Merimaa sõnul leiab rohkem infot festivali põnevate teemade ja ettekandjate kohta festivali Facebooki lehel ja kodulehel. Samades kanalites on ka juhend külalistele veebifestivaliga liitumiseks. Korraldusmeeskond on andnud endast parima, et Võilillefestival ei kaotaks oma erilist atmosfääri, kus kohtuvad inimesed, kes on metsikute väega toitude usku ja valmis jagama teistega oma ägedalt julgeid mõtted.

Võilillefestivali toimumist toetavad Leader ja Pärnu linn.

Print

 

 KU päevatoimetaja