TÄNA ALGAS 38. TARTU MAASTIKUMARATONI VIRTUAALJOOKS

Reedel startis 17. maini kestev Tartu Maastikumaraton, traditsiooniliselt Baltikumi suurim murdmaajooks, mis tänavu toimub kujunenud olukorrast tingituna virtuaaljooksuna. Samuti said hoo sisse põhidistantsidega paralleelselt käivad lastejooksud.

2019. aasta Tartu Maastikumaraton. Foto: Adam Illingworth
2019. aasta Tartu Maastikumaraton. Foto: Adam Illingworth

[pullquote]Samal perioodil saavad ka Tartu Maastikumaratoni väiksemad osalejad end proovile panna virtuaaljooksul.[/pullquote]Virtuaalsel maastikumaratonil on valikus Tartu Maastikumaratoni neli traditsioonilist distantsi: 42, 24, 10 ja 5 km. Koht, kus valitud pikkusega jooksu- või kõnniring teha, jääb iga osaleja enda otsustada. Selleks sobivad nii Tartu Maastikumaratoni tähistatud rajad Otepää ja Elva vahel, aga ka muud osalejale endale kõige mugavamad metsa- ja linnatrassid tema kodupaigas.

Valitud distants tuleb läbida kahe nädala jooksul vahemikus 1.–17. mai ning saata oma jooksulogi korraldajatele. Detailse info logi saatmise kohta leiab SIIT.

Kõiki virtuaaljooksu läbijaid ootab uhke maastikumaratoni medal, mis saadetakse osalejatele postiga kahe nädala jooksul pärast tulemuse kinnitamist. Medali Eesti-sisene saatekulu sisaldub virtuaaljooksu osavõtutasus. Lisaks saab ürituse kodulehelt alla laadida ja soovi korral ise välja printida stardinumbri ning diplomi.

Põhidistantside registreerimine ja lisainfo SIIN (sh ürituse juhend, korduma kippuvate küsimuste rubriik ning muu kasulik osalejainfo).

Samal perioodil saavad ka Tartu Maastikumaratoni väiksemad osalejad end proovile panna virtuaaljooksul. Jooksuringi pikkuse saab igaüks ise valida vastavalt vanusele ning soovile, kuid distants peab jääma 500 meetri ja 5 kilomeetri vahele. Lapsed saavad joosta endale sobivas ja turvalises paigas, seega kasvõi koduaias või -pargis. Kellele logistiliselt sobib, saab loomulikult minna ka lastejooksude originaalrajale Tartu Tähtvere Spordiparki. Ka lastele on vinge medal, stardinumber ja diplom. Rohkem infot lastejooksude kohta leiab SIIT.

Kristina Hallik
Klubi Tartu Maraton MTÜ