MAAELUMUUSEUMID PALUB JÄÄDVUSTADA KOROONAVIIRUSE MÕJU MAAELULE

Sihtasutus Eesti Maaelumuuseumid kogub lugusid, päevikumõtteid, videoid, fonosalvestusi ja fotosid sellest, kuidas Covid-19 ülemaailmne pandeemia mõjutab Eesti maainimeste ning maapiirkondadega seotud linlaste elu ja tegevust.

Kevadtööd koduaia kasvuhoones. Foto: Urmas Saard
Kevadtööd koduaia kasvuhoones. Foto: Urmas Saard

Sihtasutus ootab inimeste mõtteid ja tegevuskirjeldusi viirusaegsetest probleemidest, ümberkorraldustest ja tuleviku plaanidest. Oma kaastöö võib koostada kõige rohkem puudutaval teemal. Eesti Maaelumuuseumid koostas näidiseks ka küsimuste paketid, millele saab oma loos toetuda. Abistavateks küsimusteks on näiteks: pandeemia eelse tegevuse kirjeldus; millal hakkati mõtlema, et Hiinas alanud viirus võib mõjutada ka Eesti elu; milliseid ümberkorraldusi on olnud vaja teha seoses eriolukorraga; milliseid võrdlusi leiab praegusele olukorrale oma majandustegevuse erinevatest aegadest jne.

Koostatud materjalid palutakse läkitada elektrooniliselt aadressile info@maaelumuuseumid.ee või postitada kirjaga: Eesti Põllumajandusmuuseum, Pargi 4, Ülenurme alevik, Kambja vald 61714.

Kellel kiirel kevadtööde ajal pole endal aega kaastööd jäädvustada, kuid on soov oma mõtteid edastada, siis võib sellest muuseumile teada anda. Kindlasti leitakse võimalus suhtluseks.

Kogutud materjal jääb SA Eesti Maaelumuuseumid arhiivi, et seda oleks hiljem võimalik autori loal uurimistöös, publikatsioonides või näitustel kasutada.

Sihtasutus tänab juba ette kõiki kaastöö saatjaid.

Print

 

 KU päevatoimetaja