2/3 TÖÖOTSIJATEST ON VALMIS HOOAJATÖÖD TEGEMA

Kaks kolmandikku aktiivselt tööd otsivatest eestimaalastest on huvitatud tänavu hooajatööde tegemisest, näitab värskelt enam kui 2500 tööotsija seas läbi viidud tööportaali CVKeskus.ee küsitlus. Kõige enam soovitakse hooajatööd teha laos või töötada kullerina.

Teenindaja kaubahallis. Foto: Urmas Saard
Teenindaja kaubahallis. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Asukohtade lõikes pakuvad hooajalised tööd enim huvi Lääne-Eestis, sh Pärnumaal[/pullquote]Pea iga neljas hooajatöödest huvitatud tööotsija (18%) sooviks töötada laos näiteks pakkija, sorteerija või komplekteerijana. Lisaks on 14% tööotsijatest huvitatud töötama ka kullerina ja 12% tööst poes näiteks müüja, teenindaja või kauba väljapanijana. Kümnendik töötajatest sooviksid teha hooajalist tööd tootmises või hoopiski aianduses ja põllumajanduses (näiteks maasikakorjajana).

Asukohtade lõikes pakuvad hooajalised tööd enim huvi Lääne-Eestis, sh Pärnumaal, kus koguni 71% aktiivsetest tööotsijatest sooviksid tänavu haarata mõne taolise tööotsa. Tartus on hooajatöödest huvitatud 68% tööotsijatest ja pealinnas 67%. Kõige vähem huvituvad hooajalistest töödest Ida-Eesti tööotsijad, kuid ka seal on enam kui iga teine tööotsija (63%) valmis hooajalist tööpakkumist kaaluma.

„Ootuspäraselt on hooajatööde vastu suurim huvi noortel. Tervelt 77% noorematest kui 25-aastastest tööotsijatest sooviks leida endale ajutist võimalust taskuraha teenimiseks,“ toob välja CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. „Tööportaali andmebaasis on hetkel koguni üle 90 000 CV, kus ollakse valmis tegema hooajalist või ajutist tööd.“

Henry Auväärt lisab, et tööandjad on nõudlusele ka vastamas ja iga päev lisandub tööportaali uusi hooajalisi tööpakkumisi. „Hetkel leidub tööportaalis üle 100 hooajalise töövõimaluse – iga neljas tööpakkumine on põllumajanduses või poes ning iga kümnes laos või töö telefoni teel.“

Henry Auväärt
CVKeskus.ee turundusjuht

Samal teemal:

Raeküla rahvas ootab põllumeeste töökuulutusi. Tahvli kasutamine on vaba, põllumees peab tooma ja kinnitama oma kuulutuse tahvlile.  Foto Mikko Selg

 

 

 

PÄRNU RAEKÜLA RAHVAS OOTAB PÕLLUMEESTE TÖÖPAKKUMISI