AITA VALIDA AASTA KALANDUSTEGU

Kalanduse teabekeskus kuulutas välja aasta kalandusteo konkursi. Lemmikkandidaatide esitajate vahel loositakse välja kaks spinningukomplekti.

Kalalaevaga Liivi lahel. Foto: Urmas Saard
Kalalaevaga Liivi lahel. Foto: Urmas Saard

Esmakordselt toimuv aasta kalandusteo konkurss väärtustab Eestile olulisi kalandustegusid ja nende tegijaid. Rahva lemmiku auhinna kandidaatide esitamise tähtaeg on käesoleva aasta 30. aprill. Kalandusteo mitterahalised auhinnad antakse välja kahes kategoorias: peaauhind ja rahva lemmiku auhind.

Kandidaadid võivad olla Eesti kalanduse arengusse panustanud üksikisikud, seltskonnad, äriühingud, mittetulundusühingud, sihtasutused, organisatsioonid ja avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Kandidaadiks ei saa esitada konkursi korraldajat või tema tehtud kalandustegusid. Konkursile võib esitada ka enda tegemisi, mis väärivad aasta kalandusteo tiitlit.

Kalandusteo auhind antakse 2019. aasta jooksul tehtud kalandusele kasuliku teo eest, mis

• toetab kalanduse edendamist või jätkusuutlikkust,
• edendab kalanduse uurimist või kalandustraditsioonide säilimist,
• toetab kalavarude kaitset ja säilimist,
• suurendab kalanduse valdkonna positiivset kuvandit ja kala kui kasuliku toiduaine tarbimist,
• väärtustab kalanduse valdkonna õppetööd või õppimist.

Esitatud rahva lemmiku auhinna kandidaatide seast valib konkursi korraldaja 5 kuni 10 kandidaati, kelle poolt saavad kõik soovijad hääletada 1. maist kuni 14. maini Maalehe keskkonnas, kalanduse teabekeskuse veebis ja FB lehel.

Hääletada saab ühe kalandusteo poolt.

Peaauhinna ja rahva lemmiku auhinna saaja kuulutatakse välja ja auhinnad antakse neile üle Läänemere kalandusfoorumil või mõnel muul sobival kalandussündmusel.

Kandidaatide esitajate vahel loositakse kaks Shimano spinningukomplekti. Loositud auhindade üleandmine lepitakse esitajatega kokku telefoni või e-kirja teel.

Täpsemalt Kalanduse teabekeskuse veebilehelt, kus asub ka kandidaatide esitamiseks vajalik vajalik leht.  Samuti võib minna ja Facebooki lehele.

Print

 

 KU päevatoimetaja