TEISIPÄEVAL TOIMUS SUUR-REEDE RAADIOJUMALATEENISTUSE SALVESTAMINE OLEVISTE KIRIKU MAARJA KABELIS

Eilsel keskpäevasel asutusteülesel briifingul ütles rahvastikuminister Riina Solman saabuvate pühade kohta, et sellel korral tulevad need teistmoodi. Kõik senised tavad – ristikäigud, missad ja muu seesugune tuleb tänavusel kevadel ära jätta. Kasutatakse koguduste sotsiaalmeedia kontosid, veebi-, raadio- ja teleülekandeid.

Heldur Kajaste Maarja kabeli kantslils. Foto Siim Teekel
Heldur Kajaste Maarja kabeli kantslils. Foto: Siim Teekel

[pullquote]Tema, kes ise sellise soovituse osaks sai, ei toimi kunagi taoliselt. Hoopis vastupidi…[/pullquote]Arvestades jätkuvalt riigis kestvat eriolukorda kuuleb Oleviste kiriku suur-reede jumalateenistust Pereraadios (Tallinnas 89,6 MHZ) algusega kell 12.00.

Raadiojumalateenistuse jutluse peab pastor Heldur Kajaste, kelle vaimulik sõnum pole üksnes piibli teksti põhjal pilguheit paari tuhande aasta tagusesse aega, vaid oskus näha risti saladust ka näiteks Smithfield’i asulas põlenud tuleriidal. Kajaste sõnul on Kristuse kannatusele ja surmale võimalik mõelda mitut moodi, seepärast vaatleb ta mõnda seika selle päeva eri tahkudelt ja näidetega meie praegusest ajast.

„Kui me nüüd mõtleme neile äsja vaadeldud seikadele, siis läbistab enamikku kui punase niidina soovitus: aita iseennast! Kas ei ole see iseloomustav ka tänapäeva maailmale?” Ja oma küsimust selgitab pastor jälgimisega, kuidas riigid võistlevad, et mitte öelda võitlevad selle nimel, kuidas omandada kaitsevahendeid koroonaviiruse vastu.

„Kuulake, mida ajakirjanik Tõnis Erilaid mõni aasta tagasi ühes eesti lehes kirjutas…” Kas ei hüüa need erinevate aegade kogemused ikka ja jälle sedasama sõnumit: igaüks, aidaku iseend.”

Kuid Kajaste kristlik sõnum kuulutab sootuks midagi muud: „Ma usun – mitte ükski pole kunagi kuulnud selliseid sõnu Jeesuselt eneselt! Tema, kes ise sellise soovituse osaks sai, ei toimi kunagi taoliselt. Hoopis vastupidi…”

Print

 

 KU päevatoimetaja

 

Samal teemal:

MINISTER VAHENDAS BARTHOLOMEOSE MÕTET: OHUS EI OLE MITTE USK VAID USKLIKUD INIMESED