Urmas Viilma „Valguse tähed”

Küünlapäeval täitub peapiiskop Urmas Viilma ametisse pühitsemisest viis aastat. Sel puhul ilmub raamat „Valguse tähed“, mis koondab tsitaate ja mõtteid Urmas Viilma Toomkoguduse õpetaja ja peapiiskopi ametiaja jutlustest, karjasekirjadest, kõnedest ja artiklitest.

Urmas Viilma Kaitseväe kalmistul. Foto Urmas Saard
Urmas Viilma Kaitseväe kalmistul. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Raamat jõuab raamatupoodidesse müügile veebruarikuu alguses[/pullquote]Peapiiskop Urmas Viilma kirjutab raamatu saatesõnas: Meie ümber on palju sõnu. Keegi on sõnad vabaks lasknud ja need ümbritsevad meid kõikjal.

Kui sõnad on täiesti vabad ja nende vabastaja neile mõtet ei anna ega piire sea, upuvad üksikud sõnad sõnarohkusesse. Juhtub midagi, mida liiga ereda valguse puhul tajume pimestamisena. Sama võib juhtuda sõnadega, kui neid saab nii palju, et me ei kuule ega mõista enam midagi. Siin raamatus on kammitsetud mõtted – sõnasõelmed –, mis on paljude teiste mõtete hulgast esile tõstetud ja eraldi valgusvihku asetatud. Jutluste, kõnede ja karjasekirjade läbikaalutud sõnadest moodustunud tsitaadid saavad sõnumiteks, mis kõnetavad teisiti kui tekstimassiividesse peidetuna.

Raamat jõuab raamatupoodidesse müügile veebruarikuu alguses ja esitlused koos võimalusega paluda autorilt raamatusse autogrammi toimuvad:

esmaspäeval, 3. veebruaril kell 18.00 Tallinna Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses,
pühapäeval, 9. veebruaril kell 12.30 Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus pärast jumalateenistust.

Alates 3. veebruarist saab raamatut osta ka EELK konsistooriumi kantseleist, Kiriku plats 3, Tallinn.

Raamatu „Valguse tähed“ annab välja kirjastus Hea Lugu OÜ. Toimetaja on Mari Tuuling ja kujundaja Piret Tuur. Raamatututvustuse leiab kirjastuse kodulehelt.

KU päevatoimetaja