KESKKONNATEEMALISES ROLLIMÄNGUS STARDIB KOSMOSELAEV NOA 2424 MARSILE

Eesti, Rootsi ja Venemaa rollimängude entusiastid tutvustavad 31. jaanuaril Tartu loodusmajas keskkonnahariduslike rollimängude kogemusi ja praktikat.

Taru loodusmaja. Foto Aldis Toome
Taru loodusmaja. Foto: Aldis Toome

[pullquote]stsenaariumi kohaselt saab viia endaga kaasa piiratud hulga liike ja ressursse, kuna olukord maal on kliimamuutuste tõttu kehv[/pullquote]MTÜ Peipsi Koostöö Keskus ja Valge Karp korraldataval koolitusseminaril „Hariduslikud rollimängud“ tutvustatakse rollimängu kui mitteformaalset meetodit keskkonnahariduses.

Ürituse ühe korraldaja, Ederi Ojasoo sõnul on muutunud populaarsemaks mängulised õppemeetodid, kuid puudu jääb selleteemalistest koolitustest ja julgustusest, et kasutada oma töös teistsuguseid õppemeetodeid. Hariduslikud rollimängud muudavad õppimise lõbusamaks, motiveerivad õpilasi ning osalejad tunnevad end kaasatutena.

Päeva raames räägitakse, mis on päris elus rollimäng, kuidas seda kasutada õppemeetodina, kust ja kuidas alustada, et koolitundi siduda rollimäng ning tutvustatakse millised on selle positiivsed mõjud. Koolitusel mängivad õpetajad läbi keskkonnateemalist rollimängu NOA 2424. Mäng NOA 2424 toimub tulevikus, kus Marsile on startimas kosmoselaev NOA 2424. Mängu stsenaariumi kohaselt saab viia endaga kaasa piiratud hulga liike ja ressursse, kuna olukord maal on kliimamuutuste tõttu kehv, paljud liigid on juba hävinud ning inimkond otsib uut kodu Marsil.

Üritusele on registreerunud ligi 60 õpetajat ja keskkonnahariduse spetsialisti, mis näitab suurt huvi rollimängu meetodi vastu.

Üritust rahastavad Põhjamaa Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

KU päevatoimetaja