TALLINN LIITUB MEREFESTIVALE KORRALDAVATE LINNADE VÕRGUSTIKUGA

Tallinna linnavolikogu kiitis tänasel istungil heaks Tallinna liitumise Läänemere-äärseid merefestivale korraldavate linnade võrgustikuga The Baltic Sail ning andis volitused linnapea Mihhail Kõlvartile lepingu sõlmimiseks.

Tallinna laht. Foto Urmas Saard
Tallinna laht. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Leping kehtib 1. jaanuarist 2020 kuni 31. detsembrini 2021.[/pullquote]Linnavolikogu kultuurikomisjoni esimees Eduard Toman märkis, et tegemist on positiivse algatusega, mida toetati ühehäälselt. „Komisjonis tekkisid küll mõned tehnilised küsimused, sest liikmelisusega kaasnevad linnale ka rahalised kohustused – võrgustiku aastane osalustasu on 5000 eurot, kuid linlastele kaasnev kasu kaalub selle kindlasti üles. Näiteks loob võrgustikku kuulumine eeldused, et Tallinna merepäevi külastaks rohkem eksootilisi ajaloolisi laevu, mis muudab merepäevade programmi veelgi atraktiivsemaks,“ selgitas Toman.

Volikogu liikme Õnne Pillaku sõnul on Tallinn Eesti värav maailma ja rahvusvaheline koostöö on hea võimalus näidata meie külalistele, kui mitmekesine on Eesti ajaloo- ja kultuuripärand. „Tallinna tuntakse suuresti UNESCO maailmapärandisse kuuluva vanalinna järgi, kuid siin on palju enam silmailu ja vaimuvärskendust. Meil on atraktiivsed muuseumid, kõrgtasemel repertuaariga ooperiteater ja sõnateatrid, mitmekülgne festivalide programm, rääkimata eriilmelistest ja omalooga linnaosadest, mida külalistele näidata ja kuhu neid kutsuda. Läänemere-äärsete linnade koostöövõrgustikuga The Baltic Sail liitumine on võimalus kogu linnale, mitte ainult Tallinna merepäevadele,“ lisas Pillak.

The Baltic Sail on 1996. aastal loodud merefestivalide ja sadamalinnade koostöövõrgustik, kuhu kuuluvad hetkel Gdansk ja Szczecin Poolas, Klaipeda Leedus, Karlskrona Rootsis, Nysted Taanis, Rostock Saksamaal, Riia Lätis ja Turu Soomes. Organisatsiooni eesmärgiks on tutvustada ja turundada liikmeslinnade merekultuuri ja -üritusi ning võimaldada linlastel ja festivalide külastajatel tutvuda ajalooliste laevadega, minna merele ning osa saada meremeeste oskustest ja kultuurist.

Leping kehtib 1. jaanuarist 2020 kuni 31. detsembrini 2021. Aastane osalustasu on 5000 eurot, mis kaetakse linnaeelarves Tallinna kultuuriametile Tallinna merepäevade korraldamiseks ettenähtud vahenditest.

KU päevatoimetaja