Jõgevamaa Sädeinimene Hannes Soosaar korraldab ka Georg Otsa ja Jaak Joala mälestuskontserte

26. novembril Jõgeva vallas Kuremaa lossis toimunud Jõgevamaa kodanikuühenduste tunnustamisõhtul kuulutas Hannes Soosaare Jõgevamaa Sädeinimeseks 2019 Lustivere külaseltsi juhatuse liige Riina Pauloja, kes sama aunimetuse pälvis möödunud aastal.

Hannes Soosaar, Jõgevamaa Sädeinimene 2019. Foto Liina Laurikainen
Hannes Soosaar, Jõgevamaa Sädeinimene 2019. Foto: Liina Laurikainen

[pullquote]Hannes Soosaar on tuntud kui supermuusikasündmuste korraldaja[/pullquote]Jõgevamaa Sädeinimene 2019 Hannes Soosaar on Kääpa külas algatanud ja ellu viinud rahvuseeposest Kalevipoeg inspireeritud projekte. Paljud teavad teda Peipsi ääres Kasepääl toimuvate Peipsi Romantika kontsertide korraldajana. Suuresti Hannes Soosaare eestvedamisel saavad tuleval aastal teoks Georg Otsa 100. ning Jaak Joala 70. sünniaastapäeva kontserdid.

Jõgevamaa Kodukandiühenduse juhatuse esinaine Liia Lust kinkis Hannes Soosaarele Olustvere Klaasikojas valmistatud taiese tekstiga “Elus peab olema sädet!”. Südantsoojendavate sõnadega õnnitles kodukandiühenduse aseesinaine Pille Tutt.

Tänukõnes lausus Soosaar: “See on väga eriline ja väärikas tunnustus, mida on suur rõõm ja au saada.”

Millised on viimase aja tegudest teie arvates kõige kordaläinumad, küsis Külauudised?

“Muusikafestival Peipsi Romantika toimub järgmisel suvel Kasepää laululaval juba kaheksandat korda. Sellest on saanud traditsiooniline sündmus. Alustasime 2013. aastal kui ei olnud veel valmis laulukaargi. Peipsi Romantika fenomeniks on mitmekesine programm, maitsvad toidud ja lahedad tegevused lastele. Alati esinevad festivalil piirkonna kultuurikollektiivid. Tõstan esile veel Tartu laululaval 2018. aastal teoks saanud suurejoonelist kontserdi “Viis isamaalist laulu”, millega tähistasime kolmekümne aasta möödumist Alo Mattiiseni, Jüri Leesmendi ja Henno Käo “Viie isamaalise laulu” esmaesitlusest sealsamas paigas 1988. aastal. Paigaldasime laululavale ajaloolist kõrghetke meenutava mälestustahvli,” rääkis Jõgevamaa Sädeinimene 2019.

Muusikasündmuste korraldajana esindab Hannes Soosaar koos oma meeskonnaga kaubamärki Kontserdihunt, mille ees ootavateks projektideks on Georg Otsa 100 ja Jaak Joala 70. Sünniaastapäevale pühendatud kontsertõhtud.

Tänases Mustvee vallas asuvast Ruskavere külast võrsunud Hannes Sooosar on kaasa aidanud Kalevipoja muuseumi arendamisele, Kalevipoja suveteatri tegevusele, Kääpa külas asuva Krati seikluspargi loomisele, trükise „Saare vald 25” koostamisele ja väljaandmisele. “Mulle meeldib ideid genereerida ja ellu viia. Alati on vedanud ka meeskonnaga ja koostööpartneritega,” ütles tunnustatu.

“Hannes Soosaar on tuntud kui supermuusikasündmuste korraldaja, hea meeskonna eestvedaja, meeskonnas tegija, kes suutnud mitmeid uusi algatusi käima lükata Kasepää kogukonnas ja naabermaakonnas Tartumaal. Hannese korraldatud ettevõtmised lähevad korda erineva põlvkonna inimestele. See ongi kindlasti üks olulisemaid põhjusi, miks just tema valiti Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse poolt Sädeinimeseks 2019,” märkis Külauudistele Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse aseesinaine ja Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist Pille Tutt.

Jaan Lukas