Linnavolikogu saali ehib nüüd suur riigilipp

Tänane Tallinna linnavolikogu istung algas piduliku liputseremooniaga, mille käigus kinkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart linnavolikogu esimehele Tiit Terikule Eesti ja Tallinna lipu, mis hakkavad kaunistama linnavolikogu istungite saali.

Eesti ja Tallinna lippude sissetoomise tseremoonia. Foto Jukko Nooni
Eesti ja Tallinna lippude sissetoomise tseremoonia. Foto: Jukko Nooni

[pullquote]lisaks sellele, et tänavu möödub 800 aastat Tallinna esmamainimisest, on veel üks ajalooline tähtpäev – 115 aastat möödub ajast, mil eestlased saavutasid Tallinna linnavolikogus ülekaalu[/pullquote]Tiit Teriku sõnul andsid eelmise hooaja mitmel istungil tooni vaidlused riigilipu üle Tallinna linnavolikogus. „Võin kinnitada, et Eesti lipp on olnud linnavolikogus kogu aeg au sees ning kõik on suhtunud sellesse lugupidavalt. Juba toona ütlesin, et kui riigilipu jaoks on saalis ruumi vaja, tuleb vajadusel kas või mööblit ümber tõsta. Suvepuhkuse ajal värskendatigi istungite saali ning soetati ka sobivad lipualused, kus lippe väärikalt eksponeerida. Loodetavasti saavad nüüd kõik volikogu fraktsioonid suunata oma energia pealinna teemade ja tallinlaste murede lahendamisele,“ lausus Terik.

Mihhail Kõlvart ütles oma sõnavõtus, et lisaks sellele, et tänavu möödub 800 aastat Tallinna esmamainimisest, on veel üks ajalooline tähtpäev – 115 aastat möödub ajast, mil eestlased saavutasid Tallinna linnavolikogus ülekaalu. „Seepärast on kohane, et täna saab volikogu endale nii sinimustvalge Eesti lipu kui ka sinivalge Tallinna lipu,“ sõnas linnapea.

„Lipp iseenesest on ju vaid kangas, mille teeb lipuks tähendus, mille me talle anname. Lipuks muutub ta läbi lugupidamise ja väärtustamise. Lipuks muudab selle kanga see, et me teame – me oleme kõik üks Tallinn, me oleme kõik üks Eesti,“ lisas Mihhail Kõlvart, kes oli siis veel linnavolikogu esimees, kui otsustati istungite saalis lippudele sobiv koht leida.

Jukko Nooni
avalike suhete nõunik

Share via
Copy link
Powered by Social Snap