Sindi hoovimüügipäeva sisse mahub ka pannkoogipäev

Sindi hoovimüügipäeval avavad oma õueväravad 15 müügikohta üle terve linna: Viiralt Linnuriigini ja nii siin- kui sealpool Paide maanteed. Müüki tulevad kaisukarud, päris suur mängumaja, segumasin, kreissaag ja palju muud. Vähemalt viies kohas on avatud ühepäeva kodukohvik, pakutakse suitsukala, šašlõkki, vahvleid, pannkooke ja teisi hõrgutisi.

Alice müüb uhket laste häärberit. Foto Urmas Saard
Alice müüb uhket laste häärberit. Foto: Urmas Saard
Aurora tahab oma kaisukaru müüki panna. Foto Urmas Saard
Aurora tahab oma kaisukaru müüki panna. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kaur on Sindi Avatud Noortekeskuse juures tegutseva Pärnumaa Noorte Kokandusringi innukas õpilane, kelle kogemuste paun aina paisub.[/pullquote]Tänavu võttis korraldamise enda kätte Sindi seltsimaja. Eile sõitis seltsimaja juhataja Anneli Uustalu müügikohad läbi, vestles koduperenaiste ja -meestega ning andis üle A4 formaadis linnakaardid, millel märgitud kõigi kauplejate asukohad ja loetletud müüki tulevate peamiste kaupade nimistu. Vähesed olid jutukamad ja tutvustasid oma ettevõtmist põhjalikult. Kuid enamik jäid oma tegemistest rääkimisel tagasihoidlikuks, mõned isegi kohmetusid, olid ootamatust tulekust üllatunud, aga lubasid saadud paberi müügipäevaks kusagile nähtavale kohale üles riputada. Kaart aitab külastajatel valida edasist teekonda järgmistesse hoovidesse ja kohvikutesse.

Väga tõsiselt on eelreklaamiga tegelenud Sindi gümnaasiumi õpilane Kaur Kasemaa, kes suvevaheajal töötab kokaabina ja pitsade tegijana Pärnus itaalia toite valmistavas restoranis Umberto. Kaur on Sindi Avatud Noortekeskuse juures tegutseva Pärnumaa Noorte Kokandusringi innukas õpilane, kelle kogemuste paun aina paisub. Nüüd on noormees võtnud nõuks korraldada 17. augustil seltsimaja ees ülelinnaline pannkoogipäev. Müüki tulevad täidistega pannkoogid, praed, burgerid, kuumad ja külmad joogid. „Võib pannkoogipäeva juurde märkida näiteks paar näidist menüüst: Bataadifriikartulid pestomajoneesiga, krõbedad kanatiivad ürdikastnega, 100% noorveise burger sibulamoosiga ja muud põnevat. Pannkoogikohviku kuulsad singi-juust ja nutella-banaani pannkoogid,” selgitas Kaur.  Ta on oma tegemisse kaasanud naabruses tegutseva Kriipsujuku mängutoa. „Selle peab kindlasti välja hõikama, et lastele on tasuta batuut ja vihmase ilma korral toimub kohvik majas sees,” lisas Kaur.

« jätkub seltsimaja juures Sindi suvekontsertide sari

Samal päeval jätkub seltsimaja juures Sindi suvekontsertide sari. Kell 12.00 esineb Lavassaare trio, mille koosseisus akordionit mängiv Raido Koppel, kitarrist Jaanus Jantson ja kontrabassi keeli tõmbav Ado Kirsi.

On neidki, kes vihmase ilma korral oma äri ära jätavad. Eranditult kõigil kordadel on perekond Mets Jõe 16 kodus küpsetanud väga maitsvaid vahvleid, müünud riidekaupa ja jalanõusid. Nemad tahavad sellega jätkata ka eeloleval laupäeval. Aga sedakorda polnud nad neist olenemata ilmaoludes kindlad, kuigi Uustalu on seevastu nii suure usuga, et lubas kõikidele hoovimüügis osalejatele sobivat ilma.

Alice Laanemaa koduõu asub aadressil Lohu 2, kuhu ootab rahvast alatess keskpäevast. Siis on ka linna tuntud näomaalija kohal ja avatud kodukohvik. Jutuajamises osales hoogsas tempos ka tema pisike tütar Aurora, kes lubas kõik oma kaisukarud müüki panna. Ema siiski kahtles, kas ta raatsib müügipäeval oma sõna pidada. Viimati tahab ikkagi mõne armsa karvase kaisuka veel endale jätta. Laanemaa kutsus meid tagaaeda ja näitas uhket lastele ehitatud häärberit, mis läheb samuti müüki. Vahepeal käis naine toas abikaasaga hinna üle nõu pidamas. Päris lõplikku hinnalipikut veel valmis ei kirjutatud. Võibolla jäetakse müügipäevaks ka kauplemise ruumi või lastakse esmalt ostjal endal teha vastuvõetav pakkumine. Maja näib olevat täiesti aus kaup – nii seest kui väljapoolt vaadatuna.

Pärnu maantee 1 elamu juures on ilus iluaed. Hoovile asetatud tühjad kaubariiulid ootasid juba saabuvat müügipäeva. Eelteate kohaselt on müügis uued ja kasutatud riided ning jalanõud.

Linnutee 2 piiridele rajatud hekk varjab pisut kaunist elamist, mis tunnistatud konkursiga “Kodu kauniks” nimetuse vääriliseks. Müügiks tulevad hoidised ja lasteriided. Kohvikus pakutakse grillmeistri šašlõkki ja kui meri annab, siis ka suitsukala.

Vee 16 maja on põhjalikku uuenduskuuri läbimas, aga ehitustegevus ei sega burgeri terrasi avamist. Müüki pannakse laste ja naiste riided ning mänguasjad.

Ka Paide maantee 40 avab kodukohviku. Lisaks annab ta teada täikast ja käsitöö müügist.

Aia 15 kappide tühjendusmüük võimaldab osta kotte, jalanõusid ja vinüülplaate. Lisaks saab maitsta käsitöö seemneleiba.

Ringi 11a kaupleb lasteriiete, jalanõude, naisteriiete, mänguasjade ja muu pudipadiga.

Viira põik 8: laste mänguasjad, tüdrukute ja noormeeste riided.

Pärnu maantee 97: suuremad riided naistele, jalanõud, segumasin, kreissaag, veljed, rehvid.

Pärnu maantee 39: raamatud ja klaasitud pusled.

Männi 5: vanavara, mänguasjad, riided, kohvi ja pirukad.

Pikk 25: väike kodutehnika, kodutarbed, mänguasjad, naiste- ja lasteriided.

Rähni 11: riided, jalatsid, mänguasjad

Urmas Saard

Samal teemal:

Anneli Uustalu kinnitab Sindi hoovimüügipäeva plakati teadetetahvlile. Foto Urmas Saard

 

 

 

Algas registreerimine Sindi hoovimüügipäevale

Anneli Uustalu mõtleb augustis toimuvale õuemüügipäevale. Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi õuemüügipäev toimub kirbukuul