Hebridean Sky külastas suvepealinna

Täna hommikust õhtuni seisis Pahama saare Nassau lipu all Inglismaalt mereteed alustanud ristluslaev Hebridean Sky Pärnu kesklinna kai ääres. Läänemere sadamates peatuvad Austraalia ja Uus-Meremaa turistid. „Laevas on kokku 110 reisijat, kes osalevad väga aktiivselt ekskursiooniprogrammides – praktiliselt saja protsendiliselt,” lausus laeva kruiisijuht Emma Hansen.”

Ristluslaev Hebridean Sky Pärnu kesklinna kai ääres. Foto Urmas Saard
Ristluslaev Hebridean Sky Pärnu kesklinna kai ääres. Foto: Urmas Saard

Läänemere suurimaid tõmbepunkte on Peterburi, kus turistid tutvusid linnaga kahel päeval. Edasi liiguti Tallinna ja uudistati kogu eilse päeva vanalinna ning teisi põnevaid kohti. Laev külastab ka Läänemere väiksemaid sadamaid, näiteks Marienhaminat, Klaipedat, samuti Pärnut. Hanseni sõnul tunduvad väga vana ajalooga Eesti linnad pärast kahte päeva suurlinnas hästi mõnusad. „Eriti inimesed, kes on meeldivalt sõbralikud ning abivalmid.”

Linnapealt jalutamast tulnud turistid nimetasid Pärnut väga meeldiva atmosfääriga linnaks, ka rohelust tõsteti esile. Meeldib, et laev sildub keset kesklinna. Mitte kõik ei jäänud linna uudistama. Üks buss viis huvilised maakonda. Huvireisi korraldas Pärnumaal Erika Jeret. Toris tutvuti siidritaluga, Männituka farmis nähti tänapäevast karjakasvatust ja põlluharimist, Seljametsal osalesid huvireisijad nende jaoks korraldatud trühvlitöötoas. Jeret rõhutas, et osaleti suure huviga.

Hebridean Sky on tänavu Pärnus teine ristluslaev ja külastab Pärnut sellel aastal veel paaril korral, aga seda septembris. Laeva pikkus on 90 m, süvis 4,05 m, suurim kiirus 14.5 sõlme (26,9 km/h või 16,7 mi/h), laevameeskonda kuulub 72 inimest, pardale võtab kuni 120 reisijat.

Urmas Saard