Kuninganna Elizabeth II sünnipäeva kingitused annetati Toidupangale

Eile Tallinnas toimunud Briti suursaadiku vastuvõtule Kuninganna sünnipäeva auks tõid külalised kingituste asemel toiduannetusi Toidupangale. Saadiku vastavasisuline üleskutse on jätkuks saatkonna ja Toidupanga pikaajalisele koostööle ning selle tulemusel koguti üle poole tonni toitu.

Briti suursaatkond Eestis saab toetada Toidupanka. Foto Julia Amor
Briti suursaatkond Eestis saab toetada Toidupanka. Foto: Julia Amor

[pullquote]Kuigi Toidupank on täna esindatud üle Eesti juba 14 punktiga, on vajadus taristu arendamise järele suur.[/pullquote]Briti suursaadik Theresa Bubbeari sõnul on tal hea meel, et saatkond saab toetada Toidupanka ning seeläbi anda oma panus vajaduses elavate inimeste abistamisse.

“Jagame Toidupangaga samu väärtusi ning aitame kaasa kahe riigi vahelisele teadmiste ja kogemuste vahetusele toidu raiskamise vähendamise ja toidu päästmise osas. Meie vastuvõtul sai aga Toidupank lisaks toiduannetustele ka hea võimaluse leida uusi kontakte ettevõtjatega meie külaliste seas, et kasvatada “headuseringi” võrgustikku,” rääkis Theresa Bubbear.

Toidupanga looja Piet Boerefijn sõnul on ta väga tänulik saatkonnale toetuse, usalduse ja tulemusliku koostöö eest.

“Statistikaameti info järgi elab praegu Eestis suhtelises vaesuses pea 300 000 inimest, kes peavad hakkama saama kuus vähem kui 523€ euroga. Kuigi Toidupank on täna esindatud üle Eesti juba 14 punktiga, on vajadus taristu arendamise järele suur. Meie koostöö saatkondadega aitab meil saavutada häid kontakte Eesti ettevõtjatega, kes saaksid panustada Toidupanga arengusse läbi oma teenuste, toodete, töötundide, mis annab neile vastu reaalse nägemise ja tunde, kuhu nende annetatud ressurss läinud on. Toidupank on oma olemuselt klassikaline toidulogistika taristu, kus on vajadust sisuliselt kõige järele. Eesmärgiks ei ole ainult suurte partnerite kaasamine, vaid pigem just kogukondlikult jõudumööda panustamise julgustamine, mis aitabki saavutada suuremad eesmärgid. Meil on palju häid näiteid ja võimalusi kõikidele valdkondadele – kõik saavad kaasa aidata, kui vaid soovi on. Eilsel Kuninganna sünnipäeva vastuvõtul “headuseringi” poolt kogutud väärtuslikud kontaktid avardavad taas Toidupanga edasiarendamise võimalusi.”

Toidupank on tegutsenud 9 aastat ning sai loodud majanduskriisi ajal, kui töökohtade ootamatute koondamiste tõttu kasvas kiiresti toiduabivajajate arv.

Briti saadiku vastuvõtt Kuninganna sünnipäeva auks on saatkonna iga-aastane traditsiooniline üritus, kuhu koguneb sadu külalisi.