„Võlupuuga” Pärnumaa vähiühingus

EELK Eliisabeti koguduse pühapäevakooli lapsed esitasid Pärnumaa vähiühingu inimestele lühikese näitemängu „Võlupuu”.

Eliisabeti koguduse pühapäevakooli näiterühma lapsed Pärnu sotsiaalkeskuse ees. Foto Urmas Saard
Eliisabeti koguduse pühapäevakooli näiterühma lapsed Pärnu sotsiaalkeskuse ees. Foto: Urmas Saard

Täna külastasid Pärnu sotsiaalkeskuse majas tegutsevat Pärnumaa vähiühingut väikese meelahtusliku kavaga Eliisabeti koguduse pühapäevakooli õpetaja Melle Vister ja lastetöö koordinaator Kaidi Suviste koos pühapäevakooli üheksa lapsega.

„Kui Kihnus on Kihnu Virve, siis Toris on Mari Andrekson ehk Muraka Mann” lausus Torist pärit Kaidi Suviste, kes luges kohtumist sisse juhatades oma kandi legendaarse vanaproua luulet. Muraka külas elav põline torilane Muraka Mann on kirjutanud luuletuse „Soovide kaev”.

Kaidi Suviste. Foto Urmas Saard
Kaidi Suviste. Foto: Urmas Saard

Soovide kaevul ei olegi põhja,
kätte sealt ilmaski kõike ei saa.
Püüad sealt pärleid –
käsi haarab vaid tühja,
tõeline aare jääb leidmata.
Leia sealt kaevust Sa tugevat tervist,
sõprust ja hellust ja hoolitsust.
Suuremat aaret elus olemas pole,
kui omaste, sõprade lähedus …

Pärast tuumaka luuletuse ette lugemist ütles Suviste, et ka järgnev näitemäng on üks õpetlik lugu: „Vahel võib osutuda kogult kõige väiksem loom teiste seast kõige suuremaks.” Raamatust „Unejutud” leiab nelikümmend maailma rahvaste juttu, mille on välja valinud ja ümber jutustanud Bob Hartman. Kindlasti pole need toredad muinasjutud jätnud ükskõikseks ka eesti lapsi ja sellepärast valiski Melle Vister sellest raamatust loo ja tegelased, mille põhjal kirjutas lastele eakohase lühinäidendi „Võlupuu”. Aga see sobis hästi ka täisealistele. Osades: sebra – Mia Loree, elevant- Amanda-Eliise,lõvi – Stig-Saamuel, tiiger- Meeri, känguru – Victori,jänes – Susanna, hiir – Emili, Kilpkonn – Kaur Siimon ja vanamees – Ingmar.

Urmas Saard