Rakvere Teatris „Põrsaid kotis ei müüda”

Täna kell 18 avab Rakvere Teater oma 79. hooaja. Õhtul ootab publikut kolmevaatuseline kontsert-etendus, mille alapealkiri on „Põrsaid kotis ei müüda”.

Foto Helen Solovjev
Foto: Helen Solovjev

[pullquote]Rakvere Teatri dramaturg Urmas Lennuk lubab, et ühes kohas saab isegi nalja[/pullquote]Õhtu esimene pool koosneb väikeste vinjettidega estraadikavast, mis tutvustab algaval hooajal lavale jõudvaid näitemänge. Mõnda uuslavastust tutvustatakse pikemalt, mõnes tutvustuses ei pruugigi üldse väikest vinjetti olla. Vaid on hoopis suur vinjett. Kavas leidub videotervitusi Itaaliast, raudteejaamast ja Tallinna-nimelisest kohast ning laulu ja tantsu. Õhtu lavastaja, Rakvere Teatri dramaturg Urmas Lennuk lubab, et ühes kohas saab isegi nalja.

Seejärel musitseerivad Rakvere teatri näitlejad Silja Miks ja Imre Õunapuu. Nende etteaste on teine kontsert kevadel alustanud sarjas RT muusika, mis tutvustab teatri loominguliste inimeste hetke muusikas. Avapeo lõpetab PIDU ehk tants ja tingel-tangel südaööni, kus muusikat mängivad uue hooaja vingeimad tegijad.

Õhtut viivad läbi mõlemad teatrijuhid – Velvo Väli ja Peeter Raudsepp, kes seekord on riides. Nende tegevust võib takistada Rootsi kriitik Jonas Karlsson. Lisaks antakse üle mitmed auhinnad: publikupreemia lõppenud hooajal enim meeldinud lavastusele ning parimale nais- ning meesnäitlejale; samuti Rakvere Teatri traditsioonilised ordenid, millega peab teater meeles eelmisel hooajal kõige enim teatris käinud inimest, külalislahkemat võõrustajat ning parimat mängupartnerit; kõige lõpuks üks pensionitunnistus ja eriauhind kõige võimekamale Rakvere Teatri tehnilisele mehhanismile.

Laila Talunik
Rakvere Teatri turundusjuht