Head petserimaalased ja Petserimaa sõbrad

Käesoleva nädala laupäeva keskpäeval algab Seto Kuningriigi päev Petserimaal Setomaa vallas asuvas Lüübnitsas, kus tegemist setode ülimalt sisuka kultuuriüritusega, mis kutsub kaasa mõtlema ja petserimaalaste heaks tegutsema.

Osvald Sasko Petserimaa lipuga Foto Urmas Saard
Osvald Sasko Petserimaa lipuga. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Selts püstitab Lüübnitsas oma telgi ja korraldab taas Petserimaa Suveülikooli[/pullquote]Iga kaasmaalane peaks külastama vähemalt üht kuningriigi päeva, et teada saada, kes on Petserimaa eestlased ehk setod, kelle ajalooline asuala on lõhestatud ajutise kontrolljoonega. Tartu Rahu Põlistamise Selts püstitab Lüübnitsas oma telgi ja korraldab taas Petserimaa Suveülikooli, kuhu kutsume esinejateks Riigikogu liikmeid, Eesti erakondade ja isamaaliste ühenduste esindajaid, samuti arvamusliidreid ja rahvuslikult mõtlevaid asjatundjaid.

Soovime teada teie seisukohta Eesti Vabariigi territoriaalse terviklikkuse teemal.

Teekonna kirjeldused

Lüübnitsasse sõiduks saab kasutada marsruuti Tartu-Ahja-Mooste-Räpina-Võõpsu. Võhandu jõe silla ületamise järel tuleb 100 m pärast keerata vasakule, sealt asub Lüübnitsa ja Peipsi järv nelja-viie km kaugusel.

Õhtul koduteele minnes võiksid kuningriigipäevast osavõtjad sõita tuldud teed tagasi, kuid pöörata Räpina-Petseri maanteel vasakule Koidula piiripunkti suunas ja teha huvireis piki ajutist kontrolljoont marsruudil Koidula-Võmmorski-Veretinä-Uusvada-Vinski (kokku 18 km).

Tartu Rahu Põlistamise Seltsi nimel esimees Osvald Sasko (55 542 270) ja liige Aldo Kals (56 908 945, Aldo.Kals@mail.ee).

Samal teemal:

Esimese setokeelse Tähekese esikaas

 

 

 

25. Seto Kuningriigis ilmus Eesti vanim lasteajakiri Täheke esimest korda seto keeles

Seto talumuuseumi giid-perenaine Külli Kaur Foto Urmas Saard

 

 

 

Õige on Setomaaga tutvumist alustada Seto talumuuseumis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Kohtumine Petserimaa kirjaniku Ilmar Vananurmega

Seto Kuningriigi päeva sõjväe paraad Foto Urmas Saard

 

 

 

Seto Kuningriigi päeva sõjaväe paraadi saatsid võimsad kärgatused