Armas Pikakannu Kool Võrumaal
ootab oma perre uusi õpilasi

Lasva lasteaia lapsed sõbrunemas 11. mail Pikakannu Kooli mänguväjakul algklassiõpilastega.
Lasva lasteaia lapsed sõbrunemas maikuus kooli mänguväjakul algklassiõpilastega.

Pikakannu Kool on väärikate juurtega maakool, teadaolevalt vanim kool endise Lasva valla, praeguse Võru valla territooriumil. Alates septembrist ootab kool oma ühtehoidvasse perre uusi õpilasi, kes soovivad haridust omandada looduslikult kaunis ja rahulikus keskkonnas.

Pikakannu Kooli on esmakordselt mainitud koolikatsumise protokollis aastal 1736. Praegune koolihoone valmis Eesti esimesel iseseisvumisajal aastal 1939 ja kohaliku rahva seas on seda hellitavalt kutsutud tsukrutükiks.

Praegu tegutseb kool üldharidusliku erakoolina, mis taasloodi lastevanemate eestvedamisel aastal 2012 ja mille pidajaks on ühing Pikakannu Kooli Areng. Koolis on võimalik omandada põhiharidus ehk lõpetada üheksa klassi. Samuti on koolis olemas väikeklass hariduslike erivajadustega õpilastele ning võimalus saada individuaalõpet. Uuest õppeaastast töötavad koolis peale aineõpetajate ka logopeed ja sotsiaalpedagoog.

Alates tänavu septembrist ootab kool uusi õpilasi nii 1. klassi kui ka kõigisse teistesse klassidesse.

Miks peaksid lastevanemad valima just Pikakannu Kooli? 

Sellele küsimusele ei ole raske vastata. Tegu on väikese maakooliga, mis asub looduskaunis keskkonnas, linnakärast ja tänapäevastest lapsi halvale teele juhtivatest ahvatlustest eemal. Väikekoolis on õpetajate valvsa pilgu all iga laps. Koolis töötab nii noori õpetajaid, kes on omal erialal saavutanud häid tulemusi praktikutena, kui ka pikaajaliste kogemustega õpetajaid.

Võru linna seob kooliga väga hea bussiühendus ning märkimata ei saa jätta sedagi, et Võru maakond on võtnud vastu otsuse hakata pakkuma tasuta ühistransporti.  Võru linnast asub kool 18 km kaugusel.

Samuti ei saa mainimata jätta, et koolis töötab õpetajate ja õpilaste arvates Eesti üks parimaid koolikokkasid: hommikusööki pakutakse pärast esimest tundi, lõunasöök on valmistatud naturaalsetest toiduainetest ja kauemaks kooli jääjad saavad õhtuoodet.

Pole vähe tähtis, et kooli juures tegutseb ka Pikakannu pärimuskultuuri keskus, huvikool ja koolimuuseum. Õpilased saavad palju viibida värskes õhus ja jalutada metsaradadel.

Lisainfot Pikakannu Kooli kohta saab: 

Kooli direktori kt-lt Halliki Karbalt: tel 5649 1636, pikakannu@gmail.com

või ühingu esimehelt Anne Mägilt: tel 5341 2064, annemagi18@gmail.com.