Pühapäeval toimub Nõmmel 89. Rabajooks

Pühapäeval, 15. aprillil toimub Harku raba teedel juba 89. korda Rabajooks. Rabajooks on traditsiooniline Nõmme spordiüritus, mis toimub kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Rabajooks on kõigile osavõtjatele tasuta.

87 Rabajooksu esimene ühisstart 2017 aasta kevadel Foto Jukko Nooni
87. Rabajooksu esimene ühisstart 2017. aasta kevade.l Foto: Jukko Nooni

[pullquote]Grete Šillis: Näiteks 40 aasta eest, kuid viimati ka 2011. aastal, kui suurem osa rajast oli kaetud lumega.[/pullquote] Rabaringi pikkus on 6,3 km. Stardipaik on Pääskülas, Suvila ja Kalda tänava ristmiku läheduses. Start on avatud kella 11.00 kuni kella 12.00, rajale lastakse iga viie minuti tagant. Finišis saab igaüks ise oma aega elektrooniliselt ajatabloolt vaadata, kiipidega ajavõttu Rabajooksul ei ole. Finiš suletakse kell 13.00. Esimeses ühisstardis startinute vahel selgitatakse välja kolm paremat meest, naist, poissi ja tüdrukut. Esimesed 1800 lõpetanut saavad täidetud osavõtjakaardi vastu traditsioonilise vimpli. Osavõtjakaardi saab täita enne starti kohapeal.

“Ilmaprognoos lubab küll sel nädalal rohkelt sooja, kuid pole kindel, kas lumi pühapäevaks metsateedelt lõplikult ära sulada jõuab. Jooksjad peaksid igaks juhuks arvestama poriste ning kohati lumiste ja jäiste rajaoludega. Aga see pole Rabajooksu ajaloos midagi uut: mõnel korral varemgi on osalejad pidanud lumes jooksma. Nii oli näiteks 40 aasta eest, kuid viimati ka 2011. aastal, kui suurem osa rajast oli kaetud lumega,” rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Rabajooksu korraldab Nõmme linnaosa valitsus. 89. Rabajooksu toetajad on: MyFitness, Kaitseliidu Nõmme malevkond ja Naiskodukaitse Nõmme jaoskond, Premia Tallinna Külmhoone AS, Ühinenud Ajakirjad AS, Viking Line, Oriflame, Omega Pharma, Maiasmokk OÜ, White Tigerrr OÜ, R-Kiosk, Otto ja Mesi, Eesti Kergejõustikuliidu kohtunikud.

Rabajooksu kohta on täpsem info ja jooksu juhend koduleheküljel.

Jukko Nooni
Nõmme linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik