Seeniorlaulu konkurss tuleb taas

Üleriigilisestst konkursist on oodatud osa võtma asjaarmastajad-laulusolistid alates 50. eluaastast. Seeniorlaul 2018 toimub 28. aprillil algusega kell 14 Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas, Kuninga tn. 29.

Seeniorlaul 2017 võitjad Aleksandra Järve ja Kaja Otsing Ffoto Ants Liigus
“Seeniorlaul 2017” võitjad Aleksandra Järve ja Kaja Otsing. Foto: Ants Liigus

[pullquote]Tänavu toimub lauluvõistlus kaheteistkümnendat korda. Parimatele auhinnad[/pullquote]”Tunnen südamest rõõmu, et olen saanud olla Seeniorlauluga koos juba kaksteist aastat järjest. Need on olnud meeleolukad ja üdini positiivsed hetked, tulvil soovi laulda ja oma laulurõõmu teistega jagada. Esinejate siirus on olnud heldimust tekitav – ilma loomulikkuse ja siiruseta kaotab musitseerimine ju mõtte. Konkursi erilisus peitubki atmosfääris, mis osavõtjate esinemisi alati saadab. Tegu on toimiva muusikapeoga, millest jõudu andva sädeme saavad kõik. Soovin kõigile jätkuvat lauluarmastust ja musitseerimisrõõmu. Kohtumiseni konkursil Seeniorlaul 2018,” ütleb Toomas Kuter, žürii esimees.

Konkurss toimub kolmes voorus ja kahes vanusegrupis (50-65a ja 65+).

I voor viiakse läbi konkursi korraldajatele saadetud helisalvestiste põhjal, mille järgi selgitatakse välja kuni 20 solisti, kes pääsevad edasi ja kutsutakse osalema konkursi II vooru.

Helisalvestisi vabalt valitud helikandjal oodatakse kuni 13.aprillini aadressi “Seeniorlaul 2018”, MTÜ Rand, Auli 1b-5 , 80015 Pärnu, helifailid saab saata e-postile toomas@kuter.eu. Edasipääsust teavitatakse soliste hiljemalt 20. aprilliks.

II vooru pääsenud solistid peavad esitama ühe vabalt valitud laulu ning ühe Pärnuga seotud laulu. Laulud võivad olla esitatud fonogrammi, klaveri, kahest liikmest koosneva ansambli või mõne muu instrumendi saatel. Laul ei tohi olla lühem kui kaks ja pikem kui neli minutit. II vooru solistide hulgast valib žürii välja kuni kümme solisti, kes pääsevad III vooru ehk finaali, mis toimub samuti 28. aprillil Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas.

III voorus ehk finaalis esitavad solistid II voorus kõlanud Pärnuga seonduva laulu ning ühe laulu vabal valikul. Vabalt valitud laul ei tohi olla sama, mida solist esitas II voorus.

Kõik soovijad saavad teha konkursi päeval esinemisproovi Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas alates kella 11.00-st. Samal ajal toimub ka esinemisjärjekorra loosimine.

Parimatele esinejatele auhinnad.

Seeniorlaul 2018 korraldaja on MTÜ Rand ja toetavad Pärnu linnavalitsus, Pärnu Kuninga tänava põhikool, Oriflame.

Esimese seeniorlaulu võistluse korraldas Rahvakultuuriselts “Kirmas” Ülle Jaegeri ideel ja eestvedamisel 2007. aastal kohaliku konkursina. Üritus osutus sedavõrd menukaks, et edaspidi kutsuti osalejaid juba üle Eesti. Tänavu toimub lauluvõistlus kaheteistkümnendat korda.

Merike Viilup
Seeniorlaul 2018 meediajuht