Tartu ülikooli kliinikumi uued kohvi- ja müügiautomaadid aitavad annetusi koguda

TÜ Kliinikumi hoonetesse värskelt sisse seatud uute kohvi- ja müügiautomaatide omanik OÜ 7 Kohvipoissi annetab igalt müüdud tootelt 10 senti TÜ Kliinikumi Lastefondile.

Pilt automaadi kasutamisest on illustratiivne Foto Urmas Saard
Pilt automaadi kasutamisest on illustratiivne. Foto: Urmas Saard

Uued aparaadid on üles seatud kõikidesse kliinikumi hoonetesse: polikliinikusse (Puusepa 1a), psühhiaatria- ja nahakliiniku hoonesse (Raja 31), ühendlabori-geneetikakeskuse majja (Puusepa 2), kõrvakliinikusse (Kuperjanovi 1), kopsukliinikusse (Riia 167), lastekliinikusse (Lunini 6) ning kliinikumi peahoonesse (Puusepa 8). Kokku paikneb seitsmes majas 16 uut kohvi- ja müügiautomaati, mille toodete hinnast osa heategevuseks läheb. Kõik need on varustatud ka spetsiaalsete kleepsudega.

7 Kohvipoissi OÜ juhatuse liige Vallo Tonsiver toob heategevusliku koostöö ajendina esile võimaluse ühiskonda tagasi panustada. “Iga mõistlik ettevõtja peab mingit sotsiaalset vastutust kandma. 7 Kohvipoisile on see meeldiv võimalus kliinikumi ruumides oma tooteid pakkudes osa tulust suunata abivajatele lastele ning samas teha koostööd Lastefondiga, kelle panus abivajavate laste hüvanguks on lihtsalt imetlusväärne,” sõnab ta.

Müügiautomaatide abil kogutud annetused suunab Lastefond kogemusnõustamise teenuse toetamiseks TÜ Kliinikumi lasteosakondades ja Tartu erivajadustega laste vanemate tugigruppides. Kuivõrd haigekassa ei tasu kogemusnõustamise teenuse eest ning varem kliinikumis teenuse osutamise kuludest 75% katnud kliinikumil pole võimalik tänavu seda oma ressurssidest rahastada, otsustas Lastefond ajutiselt üheks aastaks kogemusnõustamise kulud täies ulatuses enda kanda võtta, panustades 2016. aastal kogemusnõustamisse 16 000 eurot.

“Tänu koostööle 7 Kohvipoisiga on meil märksa lihtsam sel aastal ootamatult kasvanud kogemusnõustamise kulusid katta,” räägib Lastefondi arendus- ja projektijuht Anniki Inno. “Järgmisel aastal suuname aparaatide tootemüügi pealt kogunevad annetused juba uutesse projektidesse ning loodame, et koostöö 7 Kohvipoisiga on pikaajaline, sest abivajajaid on väga palju.”