Foorumteatrilaagrid Sindis ja Savernas

Sindi Gümnaasiumi näitering osales projektis “Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste”. Meie foorumteatritrupp andis projekti panuse, osaledes 3 aastat draama-ja foorumteatrilaagrites. Projekti pidulik lõpetamine leidis aset 8.-9. jaan Savernas.

Laagri lõpetamisel külas trummitrupp Ku-ku Foto Mart Nõmm
Laagri lõpetamisel külas trummitrupp Ku-Ku. Foto: Mart Nõmm

Foorumteater (FT) pakub võimalust teisiti mõelda. See on õppemeetod, mis arendab empaatiavõimet. FT on osalusteater, mis ajendab õppima ja leidma lahendusi probleemidele. Positiivne selle meetodi puhul on see, et publik osaleb kaasamõtlejana ja tegijana.

Noorte arvamused

Ulvi Eit: See laager on vist ainus, kuhu tulen täiesti heameelega. Laager paneb mõtlema sügavamalt igapäevastele asjadele. Õpetab hoolima teistest.

Chätlyn Parts: Laagris on noored, kes oskavad hingele midagi pakkuda.

Kristella Kukk: Ootan alati laagrit, kuna saan avada teistele oma hinge ja tänu foorumteatrile ravida. Oluline on ka avastada Eestimaad läbi teatri.

Eliise Kull: Foorumteater on väga eluline. Ma arvan, et iga noor inimene peaks sellega tegelema, kuna sellega saab parandada maailma. Foorumteater teeb inimesed paremaks. Laager paneb alati mõtlema.

Jakob Varul: Alati saame rääkida oma muredest ja probleemidest, millele tavaliselt ei mõtle. Olen õppinud mõtlema ja märkama.

Georgina Ristoja: 3 aasta jooksul olen saanud palju mõtteid, kuidas toime tulla.

Ats Tobias Pikk: Koos on noored erinevatest Eestimaa paikadest. Laagrid on mind palju õpetanud.

Marko Nuut: Mina olen saanud oskuse mõelda enne, kui tegutsema hakata. Mina olen tänu laagritele muutunud paremaks inimeseks. Oskan märgata inimesi enda ümber.

Madis Tropp: Selliseid laagreid on vaja, kuna see arendab vaimsust ja mõtlemist. Sa tead, et veel on Eestis keegi, kes sind armastab ja ei jäta hätta.

Õpilasi usutles Eneli Arusaar, Sindi gümnaasiumi foorumteatritrupi juhendaja.

Uudislugu ajalehest Sindi Sõnumid, jaanuar 2016