Sergei Trofimovi, Avatud Ateljee ja Võru Kunstikooli näitused Võru Linnagaleriis

Sergei Trofimovi fotonäitus “Juured ja tiivad”

“Juured ja tiivad” on fotode seeria, mis jutustab inimeste elust Käru vallas, Raplamaal, mis on tehtud viimase kolme aasta jooksul. Pere annab meile tiivad, perest otsime oma juuri, pere annab jõudu, et elus saavutada edu. Fotodel on jäädvustatud eesti küla peresid kodus, kokkutulekutel, pidudel ja kõikvõimalikes muudes olukordades. Esialgne idee oli küll teha küla peredest portreepilte, aga kuna Sergei Trofimovil on pikaaegne kogemus pressifotograafina, siis on näituse meeldejäävamateks hetkedeks just reportaažfotod Kärus toimunud suurematest pidustustest. Käru alevik ei ole eriti suur, aga jälgides erinevaid peresid erinevatel aastaegadel, toimub arusaamine, kui tähtis on jagada positiivset kogemust ilusa maa inimese elust.

Sergei Trofimov arvab, et tervislikus ühiskonnas on perekond pea element. Linnad kasvavad iga päev, ent selle kiire kasvuga ei kaota elu maal oma romantikat ega jõudu, vaatamata sellele, et maale on elama jäänud vähem inimesi. Lapsed maal on rohkem laste moodi ja nende lapsepõlv on selline nagu peab olema, neil ei ole kuskile kiire. Just selle tõttu arvab autor, et elu linnas on teisene võrreldes maaeluga.

Sergei Trofimov on professionaalne fotograaf, kes rohkem kui 10 aastat töötas reporterina Eesti ajalehtedes ja fotograafina maailma suurimates fotoagentuurides (Ria-novosti, Xinhua, Scanpix). Fotonäitust “Juured ja tiivad” esitleti vaatajatele Kärus Eesti Vabariigi aastapäeval 24. veebruaril 2014. Peale seda avati ekspositsioon Tallinnas suvel 2014, Raplas talvel 2015 ja Moskvas Eesti Saatkonnas kevadel 2015. Sügisel 2015 näitus on Helsingis Soomes.

Võru Kunstikooli täiskasvanute kunstiõppe tööde näitus “Värvidebatt”

Oma töid näitavad inimesed väga erinevatelt elualadelt. Neid ühendab ühine huvi ja pühapäevad, mis on täis värvides peituvaid saladusi. Näitusel esinevad: Anneli Arike, Merle Pindis, Elviira Vlaskina, Jana Kupits, Hillar Kurm, Maris Breidaks, Kadri Valner, Katrin Oja, Piret Pilt ja Tuuli Pähn. Näitusel eksponeeritud tööd on peamiselt guašš- ja akrüülmaalid, nende seas ka mõned katsetused pliiatsitega. Piltidel on kujutatud loodust ja mõtteid ning asju, mis on peidus meie sees või meie ümber. Kaunid teosed on valminud käesoleva õppeaasta jooksul, oktoobrist maini. Kunstikooli täiskasvanute õppegruppi juhendas Angela Orro.

Näitused jäävad avatuks kuni 26. juunini. Galerii on avatud tööpäeviti kell 12.00 – 18.30 ning Võru Kandles toimuvate ürituste ajal. Näituse külastamine on tasuta.

www.vorulinnagalerii.ee