Jalgpallikool Tammeka naiskond aitab Lastefondil head teha

JK Tammeka naiskond. Lastefond

Aprilli alguses alustas JK Tammeka naiskond oma tänavust kodumängude hooaega, mille raames tehakse annetuste kogumise eesmärgil koostööd ka SA TÜK Lastefondiga.

Naiskond toetab Lastefondi reklaamiga oma võistlussärkidel ning võimalusega koguda annetusi nende kodumängudel Tartu Tamme staadionil. Koostöö eesmärgiks on rahastada Lastefondi tänavuaastast põhikampaaniat “Katkised hinged”, mis keskendub asenduskodu lastele terapeutilise toe võimaldamisele.

“Asenduskodude teraapiaprojekt on meile südamelähedane, sest nii Tammeka mees- kui naiskond on külastanud asenduskodusid, et koos palli mängida ja üle anda sportlikke kingitusi. Tammeka on ühtlasi Tartu suurimaid noorteklubisid, mistõttu on noorte heaolu meile keskne teema,” põhjendab toetatava projekti valikut JK Tammeka tegevjuht Kalle Paas.

Paasi sõnul ongi naiskond heategevusega tegelenud eri viisidel juba varem, Lastefondini jõuti aga tänu talvel läbi viidud Stardipaik.ee ühisrahastusplatvormi kampaaniale, millega koguti annetusi uute võistlusvormide ostmiseks, kuna naiste vanad särgid ja püksid olid kulunud ja katki.

“Uute vormide soetamiseks suurima annetuse teinud Raigo Aasmaa teenis seeläbi ka reklaampinna vormisärkide esiküljel. Aasmaa soovis aga reklaampinna heategevuslikuks otsatarbeks annetada ja aruteludes naiskonnaga kerkis kohe esile Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond,” selgitab Paas.

Kui Tammeka naiskond särkidele logo asetamisega seoses ühendust võttis, tekkis osapooltel soov ka muul viisil heategevuslikku koostööd teha. Nii saabki 25. aprillil aset leidva kodumänguga “avapaugu” JK Tammeka naiskonna ja SA TÜK Lastefondi ühistegevus, mille raames käivad Lastefondi vabatahtlikud koos maskott Mõmmikuga naiskonna kodumängudel pealtvaatajajaid rõõmustamas, naiskonda ergutamas ning annetusi kogumas. Lisaks on plaanis korraldada ka ühiseid heategevusüritusi, millest esimene saab toimuma juba maikuus.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv leiab, et see on fondi jaoks suur au, et Tammeka naiskond otsustas just Lastefondi logo oma särkidele lisada ning seeläbi fondi sõnumit ühiskonnas edasi kanda. “Loodame, et suudame koos suuri ja häid tegusid korda saata ning loomulikult on meie suureks unistuseks, et kõik Tammeka fännid, saades nüüd kindlasti Lastefondi tegevusega senisest enam kurssi viidud, hakkavad kas või ühe euroga kuus ka Lastefondi püsiannetajateks. Ainult koos jaksame aidata!” räägib ta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks.