Otepää sai talvepealinnaks

Otepää sai 22.detsembril kell 1.02 taas talvepealinnaks. Talv saabus Otepääle rohke lume saatel. Talvepealinnas Otepääl saab talvemõnusid nautida Kuutsekal, Munakal, Tehvandi Spordikeskuses ja Otepää Winterplaces, samuti on Talvepealinn valmis võõrustama mitmesuguseid üritusi – nagu näiteks MK etapp sprindis, Euroopa MM laskesuusatamises, jpt.

Traditsioonilised talve vastuvõtmise pidustused algasid Otepääl juba 21.detsembril. Nagu talvepealinnale kohane, sadas sellel päeval Otepääl laia lund ning hiljem paistis ere päike.

Talvepealinna avamispidustused algasid traditsioonilise talveturuga, toimusid mitmesugused tegevused – Otepää Avatud noortekeskuse fotojaht, eakate jõukatsumine Talvepensionär 2014 tiitlile. Lapsed said lustida marumäel ja sõita ponidega. Otepää Naisselts pakkus laadasuppi, esinesid Otepää linetantsijad, Nuustaku naisrahvatantsu rühm ja eakate ansambel Tantsurõõm, ja FeelingGood. Otepää mängud 60 raames toimus ka sportlikke ettevõtmisi – linnaorienteerumine ja laskevõistlus “Volikogu versus vallavalitsus”, mille võitis vallavolikogu meeskond.

Kui päike pilve tagant välja tuli, saabusid Keskväljakule jõuluvanad. Jõuluvanad tulid erinevate transpordivahenditega – kokku tulid – politsei, tuletõrje, kiirabi, postijõuluvana, Palupera jõuluvana ja tema memm. Jõuluvanad jagasid lastele kommi ning korraldasid kuuse all suure rahvakoosoleku, kus arutati päevakajalisi sündmusi. Kokkuvõte möödunud aastast lauluvormis anti üle Otepää vallavanemale Kalev Laulile. Hiljem viisid jõuluvanad kõik soovijad Otepää Winterplace lustima.

Otepää grillmeister Tarmo Märss süütas aga vahepeal Keskväljakul lõkke ning küpsetas vardas siga, mida kõik soovijad said talve saabumise ajal maitsta. Muusikasõbrad nautisid Raekoja saalis talvist vanamuusikakontserti.

Ööklubis Comeback toimus talve vastuvõtt talvepealinna külalistele, oma tervituse andsid üle Narva showtantsutrupp Genesis. Kevadpealinna Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann soovis Otepääle head talvehoidmist.

22.detsembril enne talve saabumist toimus Keskväljakul tule ja valguse etendus “Valge talv” tuleteatri Kelfirius esituses, kus kokku said jää ja tuli. Kell 1.02 sai Otepää talvepealinnaks. Talvepealinna tiitli andsid Otepää vallavanem Kalev Laulile üle Narva Vallavolikogu esimees Tarmo Tammiste ja Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme. Otepää vallavanem Kalev Laul lubas hoida Eestimaa lumevarusid terve aasta läbi. Talve tervitati seejärel uhke ilutulestikuga, kuuma glögi jagasid Otepää naiskodukaitsjad

Talvepealinna avamispidustused korraldas Otepää Kultuurikeskus koos mitmete koostööpartneritega – Ilutulestiku Keskus Arnika, Otepää Pensionäride Ühendus, Otepää Naisselts, Naiskodukaitse Otepää jaoskond, Otepää Avatud Noortekeskus, Otepää Winterplace, Otepää jõuluvanad, Otepää Vallavalitsus. Toetas Otepää vald. Talvepealinna ametlik raadio on Sky Plus.

Täname Silver Niitotsa Arnika Ilutulestiku Keskusest, Otepää peajõuluvana Valdur Seppa ja teisi jõuluvanasid, Ene Raudseppa Otepää Naisseltsist, Helle Kuldmaad Otepää pensionäride ühendusest, Mari Mõttust Otepää naiskodukaitsest, Priit Tiidot ja Siim Kaldat Otepää Winterplace’st.