EMT Rullituur kutsub rulluisutama

Juba sellel pühapäeval, 25. mail kell 12.00 saab Raplas alguse juba kuuendat aastat toimuv rulluisusari EMT Rullituur. Üritusele on oodatud nii professionaalsed rulluisutajad, kui ka seni niisama kergliiklusradadel kulgenud harrastajad, kelle jaoks võistlused on siiani tundunud vaid keskmisest uljamate rulliuisutajate pärusmaa.

Algajatele ning harrastajatele avaneb sel hooajal võimalus proovile panna end Rahvarullil, kus esimest korda osalejatel sõidu eest registreerimistasu maksta ei tule. Samamoodi ei pea ka etapipaiga kohaliku omavalitsuse elanik Rahvarullil osalemise eest midagi maksa. Seega, tuleb ainult sõbrad kampa võtta ja üheskoos rajale tulla.

“Oluline on, et sõitja naudiks rulluisutamist, suurepärast seltskonda ning mõnusat sportlikku pingutust superlahedal spordipeol!” ütleb EMT Rullituuri korraldaja Jaanus Ritson. “Usun, et kui paar korda Rahvarullil rullitud, tundub poolmaratonist osavõtt juba parajalt väljakutsuv ja põnevust tekitav!”

Rahvarull on ca 12 km distants, mis on mõeldud eelkõige neile, kellele 20 km poolmaraton ja 40 km maraton tunduvad esialgu liiga kõrged sihid ning soovivad alustada rahulikumalt.

Rahvarulli eesmärk ei ole välja selgitada võitjaid, vaid pigem lihtsalt nautida grupisõidu mõnusid ning nii loositakse Rahvarulli auhinnad välja kõigi osalejate vahel. Muidugi saab iga lõpetaja endale kaela osalejamedali ning toidukoti korraldajatelt.

Lisaks Rahvarullile leiab endale sobiva distantsi ka juba kogenum rulluisutaja, sest kavas on ka traditsioonilised maratoni ja poolmaratoni distantsid. Lisaks on rajale oodatud ka lapsed, sest ka neile on mõeldud omavahelised mõõduvõtmised.

“Maratoni distantsil starti tulles võib juhtuda, et saad koos võistelda ka mõne maailmameistriga, sest osalejate hulgas on üle 10 erineva riigi harrastajaid ja tippsõitjaid,” märgib Ritson maratoni olulisust, kuid lisab: “Maraton pole ainult proffidele vaid ikka täiesti normaalsetele sportlikele inimestele, kelle jaoks on rulluisutamine lihtsalt üks tore sportlik vaheldus muude siblimiste seas! Rulluisumaraton on jõukohane kõigile!”

EMT Rullituur toimub sel hooajal juba kuuendat korda. 7-etapiline rulluisusari on sellega regiooni suurim ning on pidevalt kasvamas.

Kokku tasub panna ka 3-5 sõbrast koosnev võistkond, sest nii võib avaneda võimalus sõita sügisel Berliini Euroopa suurimale rulluisumaratonile. Võitjad saavad ise valida, kas tahavad sõita Berliini osalema või pealtvaatajatena kogu melust osa saama.

Selleks, et osaleda Berliini reisi loosis, peab võistkond osalema vähemalt viiel EMT Rullituuri etapil, kus tulemuse saavad kirja vähemalt võistkonna 3 liiget. Võistkondliku sõidu arvestusse lähevad Rahvarulli, poolmaratoni ja maratoni distantsidel osalejate tulemused

Jooksvat infot EMT Rullituuri ja etappidele registreerimise kohta saab aadressilt www.rullituur.ee ning silma tasub peal hoida ka Rulliklubi Facebooki lehel https://www.facebook.com/rulliklubi