Algas registreerimine Kollase Kassi suvekooli

1376497_600400943315662_1264297343_aKollase Kassi suvekool, mis toimub teater Vanemuise suures majas, on mõeldud keskmise ja vanema vanuseastme noortele, kellele tutvustatakse kümnekonna päeva jooksul teatritöid ja -tegemisi. Juhendajate abiga tehakse läbi lavastusprotsess ning traditsiooniliselt lõpeb suvekool avaliku etendusega publiku ees.

Sel aastal toimub suvekool 6.-15. juunil. Aga juba mais toimub prooviesinemine, kus valitakse välja 2014. aasta trupp. Järjekorras viies suvekool võtab tänavugi ette muusikalise lavastuse ning lavastaja on Vanemuise tantsija ja koregraaf-lavastaja Janek Savolainen.

Suvekoolist oodatakse osa võtma lapsi alates 12. eluaastast, kes tunnevad ennast kindlalt nii lauldes, tantsides kui ka näideldes ja seda kõike ka ühekorraga, nagu muusikaližanr ette näeb. Kandideerima on oodatud ka varem suvekoolis õppinud.

Esimene suvekool toimus 2010. aastal, kui lõpulavastuseks oli “Saaremaa onupojad”. 2011. aastal etendati muusikali “Kevade” ja 2012. aastal toodi vaatajate ette muusikaline lavastus “Vellkamm tu Estõunia”. Mulluse suvekooli lavastajad-juhendajad olid Merle Jääger, Imre Toomeoks ja Mati Tikk, kes tõid fookusesse lavavõitluse ning suvekooli lõpuks valmis erinevaid võitluskunste sisaldav lavastus “Ja lõpp on vaikus”.

2014. aasta suvekooli saab registreerida kuni 5. maini aadressil: teatritund@vanemuine.ee.

Lähem infot Kollase Kassi suvekooli ja registreerumise kohta siit: http://www.vanemuine.ee/kollase-kassi-suvekool